Zpět na články

Nov a cesta k sobě

Dnes ráno, chvíli po půl páté, vyšel měsíc (Luna) nad východním obzorem a v pět se vyhouplo i Slunce, společně s Merkurem. Dnes v 11:52 nastane NOV

Nov a cesta k sobě

Dnes ráno, chvíli po půl páté, vyšel měsíc (Luna) nad východním obzorem a v pět se vyhouplo i Slunce, společně s Merkurem. Luna se postupně přibližije k Slunci a 12:52 nastane NOV. Energie Slunce a Luny se za novu mísí a smazává se polarita Jin a Jang. Retrográdní Merkur se dnes přizpůsobil jejich vlivu a tak i naše myšlení je dnes takové rozjímavé, zaměřené na nitro. Čas se na chvíli zpomalil. Najednou není kam spěchat, protože aktivní energie Slunce je trochu potlačená a naopak se víc projevují lunární síly. Zvláště dnes, kdy bude Luna přecházet přes Slunce a trochu ho zastíní, je to markantní. V našich zeměpisných šířkách to nebude tak viditelné, ale přesto působivé. Kdo má možnost být trochu v klidu a na chvíli se zastavit, může pozorovat ten zvláštní klid. Někdo hodně senzitivní, může dnešní energie pociťovat zvláště silně. Ale není to o tom, podléhat hláškám o zatmění a zbytečným obavám. Možná je tu jistá nesoustředěnost díky kvadratuře Neptuna a tak je potřeba být opatrnější za volantem nebo při práci. Ideální by byla meditace a naladění na kosmické vlivy.


Lidé, kteří se narodí za novu, jsou silně naladěni na své nitro. Muži jsou empatičtější a emocionálnější, protože víc vnímají ženskou energii Luny. Ženy mohou být trochu dominantnější, protože jejich ženská energie je současně ovlivněna i mužskou energií Slunce. Děti, narozené za novu jsou citlivější a vnímavější. Zvláště malí kluci si svoje dětství užijí o trochu déle. Snažme se proto pochopit, že pokud se tyto děti uzavřou v emocích, nemohou tuto energii jen tak uvolnit. Potřebují nějaký jiný, silnější impuls, aby se tak říkajíc přeladily. Všimla jsem si, že hodně vrcholových sportovců nebo herců je narozeno za novu. Asi se na sebe dokáží vnitřně naladit a využít svoji ženskou i mužskou stránku, což většina lidí neumí. Je to ale jen moje teorie :-)

Dnešní den je o ukončení a dozrání všeho, co klíčilo v podvědomí. Jako semínko, které má svůj čas, ve kterém vyklíčí a nastartuje novou etapu bytí. Pokusme se přijmout věci, se kterými nemůžeme nic dělat a nechat je tak jak jsou. Nastal čas dozrát a od-pustit všechno, co jsme drželi a báli se tak pustit do života novou energii. Najednou z nás spadne napětí a po novu nastane čas na nový začátek.

Sdílet na Facebooku
Jana Vavřínová

Jana Vavřínová

Zdraví v horoskopu Astrologické poradenství Zahradničení s hvězdami

Poskytuji služby v oblasti astrologického poradenství. Zpracovávám horoskopy nativní, progresivní, partnerské, okamžiku atd. Snažím se skrze horoskop osvětlit Vaše momentální nastavení, abyste pochopili situace, které se Vám právě dějí.

Podobné články

Na vlastní kůži

Všechny prožité události v nás zanechají otisk, který nás formuje

Horoskop na dnes
Přidej si Zverokruh.cz na plochu! Přidat na plochu