Zpět na články

Vlastní hranice

V současné době na nás ze všech stran „útočí“ katastrofické předpovědi a média se předhánějí kdo uloví větší senzaci v podobě negativních událostí.

Vlastní hranice

V současné době na nás ze všech stran "útočí" katastrofické předpovědi a média se předhánějí, kdo uloví větší senzaci v podobě negativních událostí. Ten kdo má takzvaně "volnější hranice" proti vlivům vnějšího prostředí, se tím nechává zastrašit, aniž by si ověřil jestli se tyto informace zakládají na pravdě. Je trochu bezmocný proti "vnějšímu nepříteli", který ho může napadnout ať už je to v podobě strachu z neznámého nepřítele, člověka, nebo z nemoci. Neumí dát těmto vlivům stopku a nechá se ničit, protože se neumí ohradit a nastavit si vlastní hranice.

Když se díváme na chování zvířat, tak si také vymezí vlastní teritorium. V přírodě tyto zákony platí i pro lidi. Jeden cestovatel píše, že v divočině si také "označkuje" území kolem stanu a zdá se, že to pomáhá, protože ho ještě nic nesežralo :-).

Proto mně připadá důležité mít "vymezené hranice" a hlídat si, co přijímám za informace, koho nebo co si připustím k tělu. Neznamená to uzavírat se před všemi a vším, ale udělat si určitý přehled a podle toho se zařídit.

Z hlediska astrologie představuje náš pevný postoj a naše hranice planeta Saturn (kostra). Zablokovaný Saturn oslabuje náš postoj a "ohýbáme záda" před silnějšími a pokud s nimi bojujeme, tak za cenu oslabení vlastních sil. Pokud se hýbeme a cvičíme, jíme stravu bohatou na minerály, naše kostra se posiluje a nepodléhá tolik oslabujícím vlivům.

Planeta Neptun představuje kromě jiného i lymfatický systém, který má za úkol zachytávat možné hrozby, které nám vniknou do těla (viry, bakterie, škodlivé látky) a z těla zplodiny a škodlivé látky potom odvádí. Pokud je Neptun blokovaný, například tranzitujícím Saturnem, Uranem nebo Plutem, či sám blokuje například Slunce nebo Lunu, může dochází ke zpomalení lymfatického systému a horšímu čištění těla. To je potom jakoby "přiotrávené" škodlivými látkami a do buněk se nedostávají výživné látky a kyslík. Pak vše probíhá v těle pomaleji, jsme pasivnější, jakoby omámení a naše vnější hranice jsou povolené, protože obranný systém nefunguje dobře. Nemůžeme se tedy divit, že pak podléháme strachu, agresivním jedincům, závislostem nebo nemoci.

Pokud víme, že máme tato témata v nativitě nebo jsme právě pod vlivem tranzitů, které blokují lymfatický systém nebo nás oslabují, je dobře rozpohybovat lymfatický systém a krevní oběh, čistit lymfu bylinkami nebo homeopatiky, chodit na masáže, plavat, vypotit se v sauně, okysličit se procházkami v přírodě a cvičením. V životě si také posilujeme svoje meze, když se naučíme říkat NE třeba lidem, kteří zneužívají naší ochotu, neposloucháme zprávy, které nás zahlcují pořád dokola omílanými věcmi, dodržujeme určitý režim atd. Představme si jak je nám dobře a nadechneme se, když procházkou v přírodě nebo cvičením okysličíme tělo a odplavíme stres. Když si doma uklidíme a vyvětráme, hned máme jinou náladu. Tak i naše tělo potřebuje "vyvětrat".

Všechno má svůj začátek a konec. Tak i současná situace nebo oslabují tranzit jednou skončí a vyjdeme jako vítězové, pokud posílíme vlastní hranice.


Sdílet na Facebooku
Jana Vavřínová

Jana Vavřínová

Zdraví v horoskopu Astrologické poradenství Zahradničení s hvězdami

Poskytuji služby v oblasti astrologického poradenství. Zpracovávám horoskopy nativní, progresivní, partnerské, okamžiku atd. Snažím se skrze horoskop osvětlit Vaše momentální nastavení, abyste pochopili situace, které se Vám právě dějí.

Podobné články

Na vlastní kůži

Všechny prožité události v nás zanechají otisk, který nás formuje

Horoskop na dnes
Přidej si Zverokruh.cz na plochu! Přidat na plochu