Zpět na články

Proč nejsme stejní

Často se nám stává, že nemůžeme pochopit, proč nás někdo pořád rozčiluje nebo si říkáme, proč něco dělá tak a ne jinak. V čem se lišíme a proč?

Proč nejsme stejní

Často se nám stává, že nemůžeme pochopit, proč nás někdo pořád rozčiluje nebo si říkáme, proč něco dělá tak a ne jinak. Když se nad tím zamyslím, je to možná proto, že jednáme podle zkušenosti z rodiny a z vlastního života. V podstatě ale jednáme, myslíme, mluvíme atd. také podle vlastního energetického nastavení. Vždyť všechno ve vesmíru je energie, která má jenom jinou vibraci.

Z hlediska astrologie je chování druhých při pohledu do horoskopu většinou dost čitelné. Záleží, jaký druh energie nás ovládá. Jsme pod vládou ohně, země, vzduchu nebo vody?
V jaké oblasti horoskopu je tato energie prostřednictvím planet zastoupená, tam ji projevujeme nejvýrazněji. Může to být třeba na veřejnosti, v rodině, v práci, nebo ji neumíme vyjádřit či jednáme jen sami za sebe. Někdo je soustředěný na jedno téma a jiný má širokou paletu zájmů. Pokud pochopíme, že jsme limitováni těmito energiemi, dokážeme ostatní přijmout takové, jací jsou a nedivíme se, že se chovají jinak než my.

Lidé, kteří mají hodně ohnivé energie, mají většinou převahu osobních planet (Slunce, Lunu, Mars, Merkur, Venuši) ve znamení berana, lva nebo střelce. Představme si, jak se chová oheň. Jakmile zažehnou plamínky, rozhoří se do velkého žáru a všechno ve své blízkosti zapálí a expanduje. Při hoření vytváří plyny, které se musí odvětrávat, jinak by hrozil výbuch. Proto i lidé s převahou ohně jsou přímočaří, akční, nedočkaví, expandují. Pokud nemohou energii uvolňovat, mohou občas bouchnout. Jejich energie je rychlá a jako oheň hoří rychle. Snadno se zapálí pro nějaký nápad, ale mnohdy ho nedotahují do konce.
Berani jsou pod vládou Marse, který ovládá krevní oběh a svalstvo. Mají silné podvědomé reflexy, že musí jít kupředu. Stejně jako rostliny mají zakódováno, že na jaře musí prorazit na slunce, aby mohly růst. Proto jsou tito lidé útočníci, rozjíždějí nové věci a dokáží jít trochu bezhlavě za svým.
Lvi, jsou pod vládou Slunce, které je centrem naší sluneční soustavy. Okolo něj obíhají všechny planety. Bez jeho tepla a světla by nebyl život. Lvi vnitřně cítí svoji svrchovanost. Chovají se jako vůdci, ale jsou také velkorysí, sebevědomí a někdy mohou být i líní a sebestřední.
Střelci jsou pod vládou Jupitera. Tato teplá plynná planeta, je velikostí druhá hned po Slunci. Atmosféru má tvořenou z cca 88 % z vodíku, který jako jediný díky své lehkosti dokáže překonat gravitaci planet a prostupuje i do mezihvězdného prostoru. Možná i proto jsou lidé pod vládou Jupitera optimisté, kteří potřebují pořád expandovat, rozšiřovat svoje obzory. Rádi cestují, sportují, diskutují, navazují nové vztahy a jsou přímočaří.

Lidé kteří mají hodně zemské energie, mají převahu osobních planet (Slunce, Lunu, Mars, Merkur, Venuši) ve znamení býka, panny nebo kozoroha. Tito lidé stojí více nohama na zemi, jsou praktičtí, realističtí, uvážlivější, plánují, budují, potřebují mít určité jistoty. Jdou si za svým cílem pomaleji, ale vytrvale. Pro to, aby se rozhoupali potřebují delší stimulaci a nechtějí slevit ze svých názorů. Jsou spíše obránci a dříči. Býci jsou vytrvalí, pracovití, někdy pohodlní, požitkáři, umělci. Panny jsou pracovité, pohyblivé, detailisté. Kozorozi jsou dříči, houževnatí, konzervativní, plánují, nevzdávají se, chtějí stoupat nahoru.

Lidé kteří mají hodně vzdušné energie, mají převahu osobních planet (Slunce, Lunu, Mars, Merkur, Venuši) ve znamení blíženců, vodnáře nebo vah. Tito lidé jsou zaměřeni víc intelektuálně, jsou komunikativní, společenští, často mají technické nebo pohybové nadání. Někdy mohou působit, že mají hlavu trochu v oblacích, ale vnímají všechny informace a jejich bystrý mozek je rychle zpracuje. Blíženci fungují často jako spojky, přemísťují se, předávají získané informace, jsou pohybliví. Váhy zvažují situace a jednají spíše diplomaticky, jsou trochu línější. Vodnáři mají nezávislý pohled, mohou působit chladněji, mají blízko k technice, chtějí spravedlnost pro všechny.

Lidé s převahou vodní energie mají převahu osobních planet (Slunce, Lunu, Mars, Merkur, Venuši) ve znamení raka, štíra nebo ryb. Tito lidé jsou zaměřeni na své nitro a na své pocity. Je to díky většími obsahu vody v těle, která je činí citlivější. Dokáží vnímat podprahové věci. Jejich energie se uvolňuje pomaleji, dlouho drží zažité pocity, ale když tzv. nádoba přeteče... . Jsou spíše tiší, uzavření a vytrvalí. I když něco hlásají na povrchu, vždycky je ještě něco skryté pod hladinou. Raci jsou citliví, ale jdou si za svým. štíři mají vnitřní sílu, chtějí vzít spravedlnost do vlastních rukou a jen tak se nevzdávají. Ryby jsou soucitné, mlčenlivé, obětavé, mají umělecké vnímání, mohou unikat do světa snění, omámení.

Většina lidí má svoje energie pomíchané a jen někdy je jedna dominantní. Například někdo je voda - oheň a pak se divme, že tichá voda se najednou rozvodní a je to úplně jiný člověk. Nebo oheň - země, kdy tito lidé dokáží svoje vize dotahovat do konce. Vzduch - země, svoje ideály a nápady chtějí realizovat v praxi. A tak dále.

Ale i když neznáme, jaký má druhý člověk energie a vlastnosti, je dobré zkusit se zamyslet nad tím, že jsme každý jedinečný, a proto nemůže být nikdo stejný jako my.

Sdílet na Facebooku
Jana Vavřínová

Jana Vavřínová

Zdraví v horoskopu Astrologické poradenství Zahradničení s hvězdami

Poskytuji služby v oblasti astrologického poradenství. Zpracovávám horoskopy nativní, progresivní, partnerské, okamžiku atd. Snažím se skrze horoskop osvětlit Vaše momentální nastavení, abyste pochopili situace, které se Vám právě dějí.

Podobné články

Na vlastní kůži

Všechny prožité události v nás zanechají otisk, který nás formuje

Červen, čas bilance a prověrek

Astrologie a horoskopy

Tento měsíc bude přát každému otevřenému srdci zkusit něco nového. A to by jej mohlo přivést k zásadnímu poznání, že pohotová reakce ať už myšlenková nebo fyzická, na to, co život přináší...

Horoskop na dnes
Přidej si Zverokruh.cz na plochu! Přidat na plochu