Zpět na články

Uvolnění napětí

Napětí jsou v podstatě nevyjádřené energie, které se blokují. Proto je ideální naučit se je uvolnit

Uvolnění napětí

UVOLNĚNí NAPĚTí

Baví mě pozorovat, jak se projevují různé aspekty mezi planetami třeba na počasí. Tam si lze názorně představit, jak se energie mění. například vlivem Luny, která má nejvyšší rychlost. Pohybuje se cca 12,5 stupně ve zvěrokruhu za den. Svojí gravitační silou ovlivňuje pohyby vody ve všech skupenstvích. Podle toho, jakým znamením momentálně prochází a s jakými planetami je v aspektu, můžeme očekávat i změny počasí. Například dnes, 3. srpna Luna prochází vzdušným znamením blíženců, čili ovlivňuje pohyb vody v podobě páry v mracích. Luna dnes tvoří sextil se Sluncem a Merkurem ve lvu a trigon se Saturnem ve vodnáři. Slunce s Merkurem stojí v opozici k Saturnu a v kvadratuře k Uranu. Tvoří takzvanou T kvadraturu. Stagnační energie této kvadratury nedovoluje volné proudění teplého a studeného vzduchu, aby se mohl promíchat a vyrovnaly se se tak teploty. Tím vzniká napětí, ve vzduchu jsou oddělené proudy studeného a teplého vzduchu.
Díky aspektu Luny, která rozhýbe tyto masy, se uvolní napětí v podobě deště a bouřky. K večeru Luna zapadá před Sluncem a táhne oblohu dolů. Proto je předpoklad, že k večeru bude pršet a uvolní se tak toto napětí.

Tak jako se dnes v počasí projevila energie Luny, tak i v našich horoskopech mohou být aspekty, jejichž energie potřebuje uvolnit. Někdo má například v horoskopu Mars v kvadratuře na Lunu. Mohl by díky tomuto aspektu pociťovat při některých vypjatých situacích emocionální napětí, které neumí vyjádřit a hromadí tak v sobě vztek. Je to proto, že emoce (Luna) neumí přeměnit v čin (Mars). Pak přijde situace, že tranzitující Luna přechází přes nativní Mars nebo Lunu a náhle se energie uvolní, většinou emocionálním výbuchem. Pokud víme, že máme takový aspekt, je ideální svoje emoce v sobě nehromadit a snažit se je vyjádřit. Například říci svůj názor, když se nám něco nelíbí nebo si jít zaběhat, psát si deník a tak podobně. Hlavní je svoje emoce uvolnit a nedržet je v sobě, protože se mohou somatizovat.

Ideální je, pokud je takový aspekt provázaný třeba sextilem nebo trigonem na jinou planetu. Třeba Merkur, který představuje pohyb by nám pomohl uvolnit napětí pohybem, mluvením, vědomým dýcháním atd. Skrze Saturn bychom se uvolnili třeba prací.
Dobré je vědět, proč některé situace opakujeme podle stejného scénáře. Pak jsme schopni se zamyslit, jestli by nešlo zkusit dělat něco jinak a o tom to přeci je:-)


Sdílet na Facebooku
Jana Vavřínová

Jana Vavřínová

Zdraví v horoskopu Astrologické poradenství Zahradničení s hvězdami

Poskytuji služby v oblasti astrologického poradenství. Zpracovávám horoskopy nativní, progresivní, partnerské, okamžiku atd. Snažím se skrze horoskop osvětlit Vaše momentální nastavení, abyste pochopili situace, které se Vám právě dějí.

Podobné články

Na vlastní kůži

Všechny prožité události v nás zanechají otisk, který nás formuje

Červen, čas bilance a prověrek

Astrologie a horoskopy

Tento měsíc bude přát každému otevřenému srdci zkusit něco nového. A to by jej mohlo přivést k zásadnímu poznání, že pohotová reakce ať už myšlenková nebo fyzická, na to, co život přináší...

Horoskop na dnes
Přidej si Zverokruh.cz na plochu! Přidat na plochu