Zpět na články

Horoskopy našich domácích mazlíčků

Pomocí astrologie můžeme nahlédnout i do horoskopu našich pejsků a tak je i lépe pochopit. I oni mají své city a potřeby. Výklad je orientační, protože záleží na celkovém horoskopu.

Horoskopy našich domácích mazlíčků

Beran:
tito pejskové by měli být energetičtí a aktivní a pravděpodobně také budou svéhlaví a prosazující. Mohou být též vznětlivější a bojovnější s tendencemi "velet", když je nebudete vychovávat důsledně (ale zároveň srdcem).
Vyhovovat by jim mohly například agility, kde by mohli svoji energii vybít.
Jestliže jde o beránčího pejska zrozeného na přelomu Ryby/Beran, může být moudré pracovat i s jeho případnými strachy z neznámého (například ze tmy), tedy je brát od malinka na různá neznámá místa, před den i večer a zvykat je na rozmanitá prostředí.

Býk:
často vzhledově krásní pejsci. Mohou to být velcí požitkáři a milovat by mohli jemné masírování na zádíčkách a bříšku. Čtyřnozí býčkové mohou mít také rádi sladké, jako třeba psí piškotky, nebo domácí medové sušenky (jednoduše smíchám vajíčko, trošku pomletých ovesných vloček, medu a kokosového oleje, udělám na plech cca 5mm placičku a dám cca na 15-20 min. péct na 180°C).
Těmto pejskům může dělat dobře krásné a harmonické prostředí, protože znamení Býka vládne planeta Venuše. Mohou být velmi paličatí.

Blíženci:
může jít o pejsky zvědavé se smyslem pro lumpárny, a když jejich pozornost něco zajímavého zaujme, pravděpodobně budou toužit po tom to prozkoumat. Měli by mít potřebu rozmanitosti, aby se vyhnuli tomu, že se začnou nudit. Menší procházka či výlet může být to, co jim udělá dobře. Také možnost volného (bezpečného) pohybu.
Měli by rádi komunikovat a ke kázni je můžete přimět důslednou a trpělivou výchovou, při které je budete dostatečně chválit za splněné úkoly.

Rak:
může jít citlivé a emocionálně vnímavé pejsky, kteří jsou přitahováni ke své rodině a blízkým a mohou také rádi pečovat o svého mladšího "sourozence". Může být důležité správně zacházet s jejich citovou povahou a od malička je postupně zvykat na hluk, protože u tohoto znamení bývají častější tendence ke strachům z hlasitých zvuků.
Jestliže tito pejsci hodně žerou, pak může být moudré hledat příčinu - často to může být nedostatkem citové péče či necitlivého zacházení.

Lev:
může jít o pejsky s vůdčími sklony, kteří potřebují důslednou (a zároveň láskyplnou) výchovu, aby pochopili, že vůdcem je jejich páneček. Cesta k tomu může být "chválit, chválit a chválit".
Mohou mít rádi spíš teplé počasí (často teplokrevnost) a také zábavu a pozornost a může jim dělat dobře, když jim nabídnete vhodné příležitosti, aby zazářili, např. jako vítězové při agilitách nebo dog-dancingu, nebo při podávání pacičky návštěvě, za což by také měli být náležitě pochváleni. J Případně mohou zazářit i při hledání ztracených osob.
Mohou milovat dárečky a luxusní věcičky.

Panna:
tito pejskové mohou být rození pomocníci a hodit se mohou např. na canisterapie, ale i když svého (většího) miláčka naučíte například podávání věcí (což se hodí třeba při věšení prádla, kdy vám padají na zem kolíčky J).
Těmto zrozencům může dělat dobře život v jednoduchém, čistém a uklizeném prostředí a nemoudrá by byla jakékoli kritika. Naopak přínosná by mohla být "pozitivní metoda výchovy" odměnami a pochvalami za vše, co se jim podaří. Při plnění úkolů mohou být velmi vzorní. Důležité může být bezpodmínečné přijetí a láska.

Váhy
tito pejsci bývají přátelští a "vztahoví", tedy dělat něco rádi s nějakým druhým (párově) a jestliže na ně nemáte tolik času, může být pro ně přínosné pořídit jim druhého psího kamaráda. Nehodí jako samostatní hlídači do zahrad apod.
Měli by milovat krásné prostředí a dobře by jim mohly dělat třeba návštěvy květinových zahrad. Také hudba může být pro zrozence ve Vahách božským zážitkem (jen pozor na hlasitost, protože pejsci slyší cca 35x víc, než člověk).

štír:
může jít o charismatické pejsky s pronikavým pohledem a silným prožíváním a mohou zaznamenávat i ty nejjemnější vjemy z okolí. Proto může být moudré (zvláště ve štěněčím období při výchově) soustředit se na své vlastní pocity, protože to, jak se cítíme, promítáme do pejska a jestliže třeba na ulici cítíme strach z přicházejícího neznámého tvora, může na to náš čtyřnohý miláček reagovat také strachem. S tímto pejskem se člověk může hodně naučit.
Díky silnému prožívání to chce velkou pozornost a lásku, aby štíří pejskové překonali případné sklony postarat se o vše sami a důvěřovali svému dvounohému příteli, který by pro něj měl být i ochranářem, na kterého se lze v jakékoli situaci spolehnout.

Střelec:
může jít o přátelské, pohodové a svobodomyslné pejsky, kteří se mohou mít sklony někdy chovat trošku vrtošivě, dokud se nenaučí, jak důležitá a smysluplná jsou pravidla. Mohou se rychle učit a udělat dobře jim může učení spojené s dobrodružstvím a hrou. Střelčí mazlíčci mohou mít dobrodružnou duši a hodit se mohou i jako spojenci koňů, jestli máte.
Kdybyste je chtěli nemoudrým způsobem omezovat, mohlo by se to odzrcadlit jako odpor, který se může projevit jako přehánění, třeba ve štěkání či žrádle.
Nemělo by jim dělat velké problémy se dělit, protože střelcům bývá vlastní štědrost.

Kozoroh:
může jít o pejsky se sklony velet a o vše se postarat, a tedy by u těchto pejsků měla být důležitá důsledná výchova, aby se naučili respektovat svého pánečka.
Jestliže máte pejsků více, tito kozoroží "sourozenci" mohou zastupovat roli starostlivých starších "autorit" starajících se o své druhy (např. olizováním oušek, očiček apod. J), ale pravděpodobně se sami moc opečovávat nenechají.
Kozorohu vládne planeta Saturn a tedy tito pejsci nemívají nejsnadnější dospívání (možná i kvůli jejich paličaté povaze nebo chladnějším kořenům). Často mohou být pro člověka jeho prvním pejskem, na kterém se "výchově učí" a moudré může být si o výchově nastudovat dostatek znalostí z různých zdrojů. Lze s nich však vychovat milující a loajální parťáky do života.

Vodnář:
tito pejsci mohou být něčím originální, jedineční a také svobodomyslní. Pravděpodobná je jistá odosobněnost a občasná potřeba vlastního prostoru. Mohli by mít radost ze společnosti více lidí (mohou milovat návštěvy) a okouzlit je může "cestování vzduchem", tedy například "hry na letadýlko", nebo i u menších pejsků nošení se v tašce.
Mohou být velmi intuitivní a třeba i cítit přicházejícího páníčka, který je i 200 metrů vzdálen.
Vrozená zde může být jistá nepředvídatelnost, kdy mohou z ničeho nic přestat reagovat na pravidelný režim a pomoci pak může nějaká změna. Ze dne na den se u něj zase může objevit chuť k tomu, co jej dříve těšilo.
Mohou někdy prokazovat překvapivou samostatnost.

Ryby:
může jít o citlivé a vnímavé pejsky s charismatickým vyzařováním a někdy pro ně může být náročnější spojení svého niterného světa s venkovní realitou. Důležitá může být vaše vnímavost, protože tito rybí pejskové mohou mít ovlivnitelné vědomí a sklony "přebírat negativní nálady z okolí" na sebe.
Milovat by mohli (tichou meditační?) hudbu, klidné domácí prostředí i procházky po břehu řeky.
Rybí pejskové mohou milovat vodu.
Také mohou být "nástrojem boží lásky".

Pozn.: v textu se jedná pouze o můj úhel pohledu, který Vám nabízím k zamyšlení.

Sdílet na Facebooku
Hana Šimoníková

Hana Šimoníková

Astrologické poradenství

Jmenuji se Hana Šimoníková. Baví mě objevovat možnosti života i poselství hvězd. Nabízím vám horoskop, který sepisuji svým úhlem pohledu a respektuji úhel pohledu každého z vás. Nabízím vám tedy další úhel pohledu, abyste si mohli rozšířit ten svůj.

Podobné články

Červen, čas bilance a prověrek

Astrologie a horoskopy

Tento měsíc bude přát každému otevřenému srdci zkusit něco nového. A to by jej mohlo přivést k zásadnímu poznání, že pohotová reakce ať už myšlenková nebo fyzická, na to, co život přináší...

Horoskop na dnes
Přidej si Zverokruh.cz na plochu! Přidat na plochu