Zpět na články

Do hloubky

Někdy je dobře zpomalit a k tomu nám napomůže čas, kdy je retrográdní Merkur

Do hloubky

Dneska, 4.2.2022 se skoro po třech týdnech otočil Merkur z retrográdního, do přímého pohybu. Ještě mu pár dnů potrvá než nabere svojí rychlost a události zase dostanou spád. Na své zpětné cestě se mimo jiné dostal na víc jak týden do konjunkce s Plutem. Jak na nás toto období působilo?

Když si představíme symboliku těchto planet, Merkur představuje pohyb, myšlení, komunikaci, snahu jít dopředu. Na tělesné úrovni pak nervy a přenos nervových vzruchů. Při svém retrográdním pohybu se jakoby vrací po svých stopách a tak se v tuto dobu věci nechtějí hnout z místa, máme pocit, že se všechno vleče a nemůžeme s tím hnout. Vázne komunikace a můžeme být jaksi statičtí. Pluto pak představuje vnitřní moc, věci skryté, které se dějí pod povrchem a jdou do hloubky. Na tělesné úrovni vylučování a také hormonální systém.

Tyto planety, pokud jsou v konjunkci v nás mohou probouzet hlubší úvahy o životě a o jeho smyslu. Také můžeme chtít přijít různým věcem na kloub a zajímáme se o věci tajemné. Mohou se nám v tomto období vracet nutkavé myšlenky, které chtějí vynést na povrch věci, které jsme před sebou zametaly pod koberec. Potřebujeme si v sobě některé věci ujasnit. A i když se s tím třeba trápíme, tak už jen to, že jsme ochotni o tom přemýšlet nebo si popovídat, nás očišťuje a odplaví naše nejistoty. Vyneseme svoje stíny na světlo a tím ztratí svoji moc.

Teď, když se Merkur pomalu rozběhne a na své cestě dopředu se zase na krátko setká s Plutem, možná už budeme připraveni tyto věci pojmenovat a najednou můžeme najít odpověď na své otázky. Tento čas se nedá obejít, a i když se proti tomu bouříme a vnitřně bojujeme, tak nakonec jenom přijetí dané skutečnosti nám pomůže najít klid. Život nám přináší určité výzvy a právě čas, který se jakoby zpomalí nám dává možnost na chvíli se zastavit a srovnat si v sobě co chceme a kam jdeme.

Sdílet na Facebooku
Jana Vavřínová

Jana Vavřínová

Zdraví v horoskopu Astrologické poradenství Zahradničení s hvězdami

Poskytuji služby v oblasti astrologického poradenství. Zpracovávám horoskopy nativní, progresivní, partnerské, okamžiku atd. Snažím se skrze horoskop osvětlit Vaše momentální nastavení, abyste pochopili situace, které se Vám právě dějí.

Podobné články

Na vlastní kůži

Všechny prožité události v nás zanechají otisk, který nás formuje

Červen, čas bilance a prověrek

Astrologie a horoskopy

Tento měsíc bude přát každému otevřenému srdci zkusit něco nového. A to by jej mohlo přivést k zásadnímu poznání, že pohotová reakce ať už myšlenková nebo fyzická, na to, co život přináší...

Horoskop na dnes
Přidej si Zverokruh.cz na plochu! Přidat na plochu