Zpět na články

Životní cykly se Saturnem

V životě procházíme určitými cykly, mají přispět k našemu růstu. V tomto článku jsem se krátce zamyslela nad cykly Satruna

Životní cykly se Saturnem

Jak asi všichni víme, náš život prochází určitými cykly, ve kterých máme možnost zpracovat a využít energie a témata, které s námi v tomto období rezonují. Tak jako denní cyklus Luny, která svojí gravitační silou působí na příliv a odliv, působí cykly v našem životě období růstu a úbytku. Na první pohled si každý myslí, že výhodná je jenom doba růstu, kdy všechno roste a máme pocit, že i náš život stoupá a posouváme se dopředu.
Jako přirovnání si představme den a noc. Ve dne energii vydáváme na práci, zábavu, myšlení, trávení potravy atd. V noci se všechny myšlenky, činy a živiny v klidu zpracovávají a ukládají, abychom byli ráno zase svěží a odpočatí. Pokud by to tak nebylo, nemohli bychom fungovat.

Tak i náš život je rozdělen do cyklů, kdy rosteme a budujeme a pak z našeho pohledu jakoby ztrácíme a musíme zpomalit. Můžeme mít přitom pocit, že stagnujeme a nic se neděje. Jenže právě toto období můžeme využít pro vnitřní zpracování všeho, co jsme se naučili nebo co jsme vybudovali. V tomto období "útlumu" nabíráme síly pro další růst.
Poku bychom chtěli žít pořád dokola stejný život ve vyjetých kolejích a myslet si, že je to tak dobře, dostaneme se do fáze, kdy nemáme dost sil na to udržovat pořád stejné tempo a už nám to nedává radost ze života. Tak když trochu zpomalíme, uvidíme, že život nám nabízí mnohem víc, máme najednou čas přemýšlet a poznat svoje potřeby a možná i sami sebe.

Když si vezmeme cyklus Saturna, který má oběžnou dobu 29,5 let. Saturn je planeta, která vládne ve znamení kozoroha a představuje pevnou strukturu, řád, hranice a čas. V těle představuje naši kostru a všechno co je v těle pevné. Bez pevné kostry bychom se zhroutili a bez pevného postoje bychom nedokázali udržet řád v životě. Při návratech Saturna na svoji natální pozici ve 29,5 v 59 a v 88,5 letech našeho života (plus minus rok až dva) máme tendence svůj život bilancovat a ohlížet se zpátky, jak jsme žili a jestli jsme splnili svůj "životní plán". Někdo může v tomto období pociťovat určitá omezení a nebo nutnost podřizovat se vnějším pravidlům, z čehož může plynout třeba i strach, že život už nemá ten spád jako doposud, nebo že nejsme páni ve svém domě. Je to proto, že působení Saturna má na nás ochlazující efekt, můžeme mít v této době méně energie a tak na věci potřebujeme víc času. Nejvíc se jeho působení projevuje v oblasti, kde stojí v horoskopu a potažmo i v místech, se kterými je spojen aspektem s nějakou planetou.

Pokud však dokážeme jeho energii využít, můžeme dojít k uvědomění, že přeci jenom některé věci by nám třeba prospěly. Pokud se začínají projevovat třeba pohybové problémy, můžeme začít cvičit. Když máme v životě chaos, můžeme začít třeba úklidem na stole a vynecháním nepotřebných aktivit. Máme pak víc času na soustředění a nastolení řádu. To nám dá pocit větší jistoty, dokážeme si nastavit hranice a cítíme se v životě ukotveni. Na těchto pevných základech můžeme v novém cyklu začít stavět další etapu života.


Sdílet na Facebooku
Jana Vavřínová

Jana Vavřínová

Zdraví v horoskopu Astrologické poradenství Zahradničení s hvězdami

Poskytuji služby v oblasti astrologického poradenství. Zpracovávám horoskopy nativní, progresivní, partnerské, okamžiku atd. Snažím se skrze horoskop osvětlit Vaše momentální nastavení, abyste pochopili situace, které se Vám právě dějí.

Podobné články

Na vlastní kůži

Všechny prožité události v nás zanechají otisk, který nás formuje

Horoskop na dnes
Přidej si Zverokruh.cz na plochu! Přidat na plochu