Zpět na články

Horoskop jako nástroj pochopení

Horoskop může sloužit jako nástroj k pochopení různých situací v životě, které prožíváme sami se sebou nebo ve vztahu k druhým

Horoskop jako nástroj pochopení

Kdysi, když jsem začala studovat astrologii, jsem netušila jak mocný nástroj to je. Ani ne tak k předvídání budoucnosti, ale jako nástroj k pochopení různých situací v životě, které prožíváme ať už sami se sebou nebo ve vztahu k druhým. Kolikrát si říkám jak je to možné, že to tak funguje, ale asi všechno souvisí se vším.

Všichni víme, jaké to je, když nás někdo dokáže totálně vytočit, bere nám radost ze života svým chladným chováním, nebo nás umí citově vydírat. Jakoby nějakým podvědomým způsobem věděl jak na nás. Kolikrát o tom přemýšlím, když koukám do horoskopu. A vida, už to vidím, ten dotyčný mi dává nějakou silovou planetu (Mars, Saturn, Pluto) na Lunu, která představuje moje emoce a citové prožívání. Proto dokáže moje emoce tak ovlivňovat. Třeba mi bere radost a cítím chladný přístup (Saturn) nebo mě dokáže manipulovat a citově vydírat (Pluto) anebo mě dráždí svým jednáním (Mars). A týká se to samozřejmě i ostatních osobních planet v horoskopu. Když jsou v aspektu s planetou někoho druhého, vzájmeně vnímáme určitou interakci.
Je to zajímavé, ale když odhalím proč se to děje, dokážu se s tím lépe vypořádat.

Zrovna tak si někdy o někom myslíme, že je nějaký zlý nebo protivný, nechce se bavit nebo naopak vyletí jak čertík z krabičky. Protože nevíme, o co jde, tak se nás to dotýká a můžeme se cítit naštvaní nebo smutní. Možná si ani neuvědomujeme, že ten dotyčný má třeba nějaký problém, který vůbec nesouvisí s námi. Při pohledu do horoskopu vidím, že by mohl mít nějaké zdravotní problémy nebo prochází náročným životním obdobím a mává to s ním ze strany na stranu. Tak to přestanu brát osobně a hned ho vidím trochu jinak.

Samozřejmě to není lék na všechny situace v životě a nemůžeme se spoléhat nebo vymlouvat na "hvězdy", ale zajímavé to rozhodně je. A když má člověk snahu o pochopení co se děje, a proč se to děje, tak dokáže brát různé situace v životě s daleko větším nadhledem, i když to někdy chvíli trvá :-).


Sdílet na Facebooku
Jana Vavřínová

Jana Vavřínová

Zdraví v horoskopu Astrologické poradenství Zahradničení s hvězdami

Poskytuji služby v oblasti astrologického poradenství. Zpracovávám horoskopy nativní, progresivní, partnerské, okamžiku atd. Snažím se skrze horoskop osvětlit Vaše momentální nastavení, abyste pochopili situace, které se Vám právě dějí.

Podobné články

Na vlastní kůži

Všechny prožité události v nás zanechají otisk, který nás formuje

Horoskop na dnes
Přidej si Zverokruh.cz na plochu! Přidat na plochu