Zpět na články

Sluneční cyklus

Je pokládán za základní a je na pochopení jednodušší. Odpovídá jednomu oběhu Země okolo Slunce – čili období jednoho roku. Jeho vliv a průběh je dobře patrný v průběhu zemědělských prací.

Sluneční cyklus

Na jaře se Země probouzí a vše začíná růst. V létě dochází ke zrání, na podzim se dozrálé sklízí a zasévá se pro příští sklizeň. Přes zimu zaseté odpočívá v zemi. Sluneční cyklus roku odpovídá průběhu dne - to je malý sluneční cyklus, ráno je jarem, den létem, večer podzimem a noc zimou. Také je analogický průběhu života všech bytostí - zde je jaro zrozením a dětstvím, léto dospělostí, podzim stářím a zima smrtí - nebo obdobím mezi dvěma vtěleními duše do pozemského žití. Sluneční cyklus je základním cyklem všeho existujícího.
Dávná mystéria všech národů jsou spojena se slunečním cyklem. účelem mystérií nebyla jen plodnost a dobrá úroda, ale celkové posvěcení života, sžití se s harmonií Universa. Dnešní lidé tyto svátky neslaví, proto je moderní civilizace nemocná a lidé nespokojení, ba i nešťastní.
Nad slavením svátků slunečního cyklu bděli dřív čarodějové, vědmy, šamani a kněží či kněžky. Splynout s Universem a jeho harmonií je tak jakousi první třídou, základní gramotností každé čarodějnice. Proto i vy začněte svůj magický výcvik právě zde. Do jednoty s celkem se dobře dostanete tím, že si nejdříve ze všeho uvědomíte, kterak byl váš dosavadní život slunečnímu cyklu podřízen, ačkoliv jste o tom třeba ani nevěděli. Projděte si důležité změny ve vašem životě a uvědomte si, že ty skutečně zásadní změny přišly z velmi podstatné části na jaře a na podzim. Připomeňte si, jak ve vás zrála rozhodnutí a že důležité kroky svého života jste započali velmi často právě poté, co byly přes zimu "pohřbeny do země". Nad analýzou minulosti je třeba posedět dlouho a nalézt ve vlastním životě jednoznačné a přesvědčivé důkazy. Je to začátek vaší práce, nelze jej odbýt. Až projdete vlastní život, obraťte se k životům vašich blízkých a přesvědčete se, že i rytmus jejich života odpovídá cyklu Slunce.
Až budete hotovi s minulostí, zkuste slunečními pohybu vědomě přizpůsobit své kroky současné i budoucí. Začněte zase u sebe - jenom tak se na vlastní kůži přesvědčíte, jak mocný nástroj magie se učíte ovládat. Rozhodnutí a změny, stejně tak jako veškerou důležitou práci si určete na jaro a podzim. Při tom pamatujte, že jarní dění jde více mimo vaši vůli a často musíte počkat, co že se vám objeví, zatímco na podzim si volíte vy, co budete chtít aby vám na jaře vyrostlo. Podzimní změny jsou právě proto ryze vaše a je málo pravděpodobné, že vás něco překvapí.
Léto ustavila božstva jako dobu odpočinku a zábavy. To, co je v létě na práci, je totiž obvykle vnímáno jako zábava. Vědomá činnost v létě odpočívá, čeká a hluboko uložené síly se dostávají k povrchu, aby se spojily s těmi silami, které jsou součástí vědomí. Přirozeně dochází ke spojování obého druhu sil - a symbolem toho je sexuální styk. I v přírodě vše zraje samo, aspoň zdánlivě. Stačí, když je dobrá půda a dostatek vláhy, čili když je rovnováha principu ženského a mužského. Léto je pro člověka i přírodu dobou setkávání, radosti s bližními i dobou nezávazných vztahů, emočních i sexuálních, které mají oslavit plodnost protikladných sil. Mužské a ženské se musí spojit, aby byla dosažena rovnováha na celý rok dopředu. Není proto lepší práce ani lepší zábavy na léto, než je povídání si, setkávání se, zrcadlení se - případně sex. Sexualita je nejvyšší a nejposvátnější oslavou léta.
Zima je opačná. Přes zimu je každý pohroužen sám do sebe, málo lidí chodí ven. Jednání probíhají líně a změny se často nedaří. K pohybu dochází kdesi uvnitř - mimo oblasti našeho vědomí. Přes zimu je třeba přemýšlet, řešit, analyzovat - prostě najít si zábavu sám u sebe. Když budete příliš spoléhat na druhé, můžete být zklamáni. Přes zimu se nepouštěje do ničeho nového, než co je nezbytně nutno, nechtějte nic zvrátit nebo na něco vyzrát - od zrání je ti přece léto.
Přijmete-li sluneční cyklus za svůj, dostane se vám do krve a sroste s vámi. Začnete být šťastnější, nabydete pocitu, že vám pomáhá celý vesmír. Začnete rozumět sobě, dějům okolo sebe a posléze i lidem, s nimiž se setkáváte a budete setkávat. Budete se moci ujmout své čarodějné funkce, která mimo jiné tkví ve schopnosti porozumět druhým a umět jim dát dobrou - skutečně dobrou a užitečnou - radu.

Následuje: Lunární cyklus

Sdílet na Facebooku
Zuzana Antares

Zuzana Antares

Tarot Výklad snů Čarodějnictví Magická poradna

Studuji skryté skutečnosti světa, magické schopnosti člověka a zákonitosti běhu věcí i našeho osudu od roku 1982. V posledních třiadvaceti letech se profesionálně zabývám poradenstvím, které mi předtím bylo koníčkem.

Podobné články

Etická pravidla výkladu osudu

Astrologie a horoskopy Budoucnost Tarot a výklad karet

Věštbou nelze odhalit celou skutečnost, pouze její určitou část. Každý poradce je schopen odhalit jinou část, proto mohou mít různí věštci různé pohledy. Každému člověku během výkladu zdůrazněte, že se můžete mýlit. Tím zabráníte nežádoucí vazbě na vaši věštbu.

Horoskop na dnes
Přidej si Zverokruh.cz na plochu! Přidat na plochu