Zpět na články

Znamení Štíra

Silné a slabé stránky znamení vodního znamení Štíra

Znamení Štíra

šTíR - SILNé A SLABé STRáNKY

Toto velmi zajímavé vodní znamení vyniká zejména svou pevností, vytrvalostí a pokud si štír někoho zamiluje - a ten ho nezklame - též věrností a loajalitou. Se štíry lze zažít velmi intenzivní momenty, vzlety do výšin i bolestné pády do propastí.

štír bývá často démonizován a označován jako "tajemný", nebo "magický". Tento přívlastek si vysloužil zřejmě mimo jiné i tím, že nedává najevo své city a na své okolí tak působí nečitelně a tajemně. Někteří štíři dokonce disponují zvláštním podmanivým, až uhrančivým pohledem.
V dosahování svých cílů je nefalšovaný štír doslova urputný, co si zamane, toho se jen tak nevzdá. Dokáže jít až "na krev". Nenechá se odradit, nevzdává se a neodchází bez boje. Toto platí v kladném slova smyslu, ale i v tom záporném.

Pak se již nejedná o zdravou cílevědomost, nýbrž o zarputilost, hraničící s fanatismem.

Pro štíra není lehké nalézání kompromisů. Většinou inklinuje k tzv. "černobílému" pohledu na svět a řídí se hesly typu "všechno - nebo nic", "oko za oko - zub za zub" atd.

Pokud si štíra znepřátelíte, počítejte s tím, že to je na celý život. štír neumí odpouštět a i když se tváří neutrálně, v jeho nitru to vře jako v sopce, v extrémním případě již chystá pomstu. Může se navěky naštvat a urazit a to dokonce bez ohledu na neadekvátnost svého postoje vzhledem k dané situaci. Většinou se neomlouvá a své postoje nekomentuje, ani nevysvětluje. Bývá tajnůstkářský.

Pokud se zamiluje, projevuje silné vášně. Sexualita hraje v životě štíra významnou roli. Dokáže milovat až za hrob, ale také se stejnou intenzitou žárlit a pokud mu někdo ublíží i nenávidět.

Se štíry to nebývá lehké a není radno si s tímto znamením zahrávat. Jedu ze štířího bodnutí se člověk jen tak nezbaví. To platí doslova i obrazně.

Ale aby tento text nevyzněl vůči štírům neuctivě, stejně jako všechna ostatní znamení zvěrokruhu má i štír své klady a zápory.

(Výše uvedený popis se týká jedinců, kteří mají ve svém osobním horoskopu znamení štíra silně zastoupené.)

Sdílet na Facebooku
Pavla Kopalová

Pavla Kopalová

Astrologické poradenství Partnerský horoskop

Věnuji se klasické astrologii a technikám osobního rozvoje. Astrologii jsem vystudovala ve Škole klasické astrologie vedené Ing. Richardem Stříbrným a Ing. Zdeňkem Bohuslavem.

Podobné články

7 tipů pro Váhy - jak využít své silné stránky

Astrologie a horoskopy

Váhy jsou vzdušné znamení, které je spojeno s planetou Venuše. Jsou to lidé, kteří milují harmonii, krásu, umění a spravedlnost. Mají smysl pro estetiku a diplomacii. Jsou společenské, družné a přátelské . Nicméně, mohou být také nerozhodné, váhavé, závislé na druhých a povrchní.

Červen, čas bilance a prověrek

Astrologie a horoskopy

Tento měsíc bude přát každému otevřenému srdci zkusit něco nového. A to by jej mohlo přivést k zásadnímu poznání, že pohotová reakce ať už myšlenková nebo fyzická, na to, co život přináší...

Horoskop na dnes
Přidej si Zverokruh.cz na plochu! Přidat na plochu