Zpět na články

Strach ze SELHÁNÍ

Co je strach ze selhání? Kde se bere a jak nás ovlivňuje? Malé zamyšlení nad tím, jak formuje naše životy.

Strach ze SELHÁNÍ

Strach je častou věcí, kterou řeším v terapiích, či výkladech a po celý život se s ním potkávám. Je naší součástí a objevuje se v mnoha podobách. Jedním z nejsilnějších je strach ze Selhání. Když na mě vykouklo, napadlo mě, že se rozepíšu o programech z dětství, ale je to mnohem hlubší, než si myslíme.

Selhání je jeden z nejstarších pudových strachů, které lidstvo získalo v dobách, kdy vyloučení z komunity znamenalo smrt. Strach ze selhání, je silný jako strach ze smrti. Máme ho všichni, je zakódován v našem DNA a je pevně ukotven v naší buněčné paměti. Komunity nabízely bezpečí, zajištění prostředí pro předávání našeho genetického materiálu - dalších potomků. Projev tohoto strachu se u žen může objevovat v obavě, že není schopna najít vhodného partnera, nebo ve formě strachu z neschopnosti zvládnout porod. Muži mohou totéž vnímat jako strach z neplodnosti. Neschopnost zajistit pokračovaní rodu, považujeme za základní selhání všichni, ať si to přiznáme, nebo ne.

Ovšem celé je to propojeno s materií a penězi. Míra selhání se měří podle množství peněz na našem kontě. Tomu uvěřilo celé lidstvo a na kolektivní úrovni, jsme spadli do iluze, že peníze jsou synonymem úspěchu. Tedy strach ze selhání motivuje k akci, která je schopná generovat zdánlivě něco, ovšem nikdy v takové míře, jako když jej přijmeme a přestaneme věřit v ono nastavení, že peníze představují úspěch.

S čím neumíme pracovat, nejsou peníze, ale strach ze selhání.

Opravdovým úspěchem je schopnost, nenechat se ovlivňovat přesvědčením, co jej představuje.

Máme strach? Jak tedy na něj?

Strach sídlí v našem fyzickém těle, například ve střevech a tam ovlivňuje naši imunitu. Je tam už dlouho a nezbývá nám nic jiného, než jej přijmout. Jinak má tendence se neustále ukazovat. Ovšem, co nám nepomáhá, je, že jej neustále živíme myslí. Takže opět ohraná písnička : Ovládejme svou mysl, nenechme ji ovládat nás.

Ideálně se možná jednou dostaneme na úroveň, kdy přestaneme odpovídat a dávat pozornost našemu strachu. Ten nezmizí, je tam už odjakživa a kdysi nám i dobře sloužil, ale je dobré umět s ním pracovat.

Také zde hraje velkou roli Strach ze smrti, který je spojen s uplíváním na věcech a bytostech, takže iluze o nějaké ohraničenosti je tímto dost podpořena. Selhání je pocit oddělenosti od celku.

Přijměme - li tedy své strachy, přijmeme do svého života i hojnost.

Celé je to posíleno zřejmě změnami, kterými lidstvo právě prochází. Stabilita a bezpečí, jsou záměrně z vnějšku nabourávány, otázka hojnosti a prosperity je tématem mnoha lidí, více než kdy jindy za posledních 30 let. účelem je držet nás nízko, ve strachu, což paradoxně vede k jeho zpracovávání a zvyšování vibrací mezi lidmi. Ale záleží na našem úhlu pohledu.

No a k těmto těžko stravitelným stavům, které chtějí být viděny, patří také stagnace. Ta může být projevem právě ono strachu. V nedávné době jsem si procházela velmi hlubokým ponorem. A když jsem si minule jedné velmi úspěšné ženě postěžovala, že se nemůžu pohnout z místa a ještě se za to na sebe zlobím, tak mi poradila, ať to dělám jako ona. Prostě, když má něco udělat, tak prostě sedne a udělá to. Aha, dobře, trvalo mi to "udělání" zhruba tři týdny a ještě dodnes není celé. Po celou dobu jsem se bičovala, mučila jsem se porovnáváním ( i když vím, že je to hloupost) s touto velmi úspěšnou ženou, než jsem se to celé pustila.. Týdny mi trvalo, než jsem přijala svou stagnaci, ale ve chvíli, kdy jsem to udělala, začalo vše "samo" chodit. Chuť, nápady, nálada, motivace, prostě všechno, co jsem potřebovala ..

Takže milí moji, s nikým se nesrovnávejte, každý jsme jiní, jinak nastavení a hlavně, každý máme jiné priority v životě. A když jsem si zpětně uvědomila, mé priority jsou opravdu jiné, než mé úspěšné kamarádky.. Doporučuji si je sepsat a každý den (když zrovna nejste v sobě se svou stagnací),se ujistěte, zda pro ně něco děláte.

Bát se zřejmě nepřestaneme, ale můžeme si uvědomit, že je i strach je naší součástí a právě on může být ukazatelem směru, kterým se máme vydat.

To je za mě cesta k vnitřnímu štěstí a úspěchu.

Krásné dny,

Lenka

Sdílet na Facebooku
Lenka Haasová

Lenka Haasová

Tarot Výklad karet Automatická kresba Kyvadlo

Terapie s Tarotem, diagnostická automatická kresba, práce s kyvadlem, kurzy Tarotu, osobní konzultace, harmonizace čaker, čištění prostoru a jemnohmotných těl

Podobné články

Novoluní v Blížencích 18.6.2023

Cykly Slunce, měsíc a planety Tarot a výklad karet

Co náš čeká a v jakých energiích se budeme pohybovat s přicházejícím Novem v Blížencích? Vyberte kartu, odhalení se brzy dočkáte…

Dnešní horoskop pro všechna znamení - čtvrtek 27. 4. 2023

Astrologie a horoskopy Emoce a naděje Tarot a výklad karet

Náhled do tarotu nejen v oblasti zdraví, zakončen afirmací pro úspěšný den.

Horoskop na dnes
Přidej si Zverokruh.cz na plochu! Přidat na plochu