Zpět na články

V září shoďte svoji slupku a důvěřujte, vyplatí se to

Také vás v těchto dnech zasáhl útlum energie a potřeba nalézt někde poklidné útočiště, jenž vám skýtá váš osobní bezpečný prostor?

V září shoďte svoji slupku a důvěřujte, vyplatí se to

Také vás v těchto dnech zasáhl útlum energie a potřeba nalézt někde poklidné útočiště, jenž vám skýtá váš osobní bezpečný prostor? Vnímáte větší potřebu sdílet se s blízkými, dávat jim dárky, pečovat o ně, ale samozřejmě také o sebe?

Ukážu vám, proč tomu tak je, skrze symbolické významy dějů v přírodě odrážející se synchronně ve vaší psychice a dále v denním životě. K čemu vás podvědomě navádí a čemu je v tomto měsíci dobré se věnovat.

MOŽNá VáS PRáVĚ TEĎ NAPADá OTáZKA A K ČEMU MI TO BUDE? PROČ SE TíM ZABýVAT?

Když dojde k zvědomění těchto dějů, jejich vlivu na váš vnitřní i vnější život, začnete je respektovat, tak dojdete skrze to k ucelenějšímu bytí a nastolíte si tak větší osobní harmonii. Ledacos pak zapadne na své místo a váš život se zklidní.

POTOM VĚTšINA Z NáS TOUŽí, PROTO JE DOBRé SE TíM ZABýVAT.

Nyní v měsíci září panují v přírodě energie, jež počínají období útlumu a zániku. Toto období nás připravuje k symbolickému vyústění - smrti, kterou mnozí z nás vnímáme jako něco nepatřičného, na co je třeba zapomenout, ale opak je pravdou. Je hybnou silou celého kolotoče života, a tak je třeba na ni pohlížet: "S úctou, respektem, ale ne strachem nebo odporem"!

á propos, sama jsem smrt začala paradoxně daleko víc chápat, přijímat, ztotožnila jsem se s ní jako s danou skutečností, když jsem přestala jíst maso a po čase i vše co pochází ze zvířete: mléko, vejce... Přineslo mi to i snadnější napojení se na vše živé.

V přírodě pomalu odumírají vrchní části rostlin a energie se stahuje dolů do hlíz - období Panny, element země. Veškerá zvířata, začínají hledat útočiště, kde přežijí zimu. Ptáci se houfují, hmyz pomalu zalézá do úkrytů, hlodavci a další si staví nory.

NA CO SE TEDY ZAMĚŘIT V PRVNí POLOVINĚ ZáŘí A DáLE:

  • Jde o pukání vaši vlastní slupky, která se vytvořila během léta, kdy jste se cítili více sebevědomí, tvůrčí, svobodní, bez potřeby se někde skrývat, či vázat. Každý kvetl do krásy. Užívali jste si paprsků slunce a volnosti.
  • Teď je třeba onu slupku shodit. Stejně jak odumřela vrchní část rostliny. Zúročit, co jste za léto načerpali. Nechat v sobě dozrát vše, co má nějaký potenciál po srpnovém čase inventury.
  • S tím se začínají daleko intenzivněji projevovat i problémy, které jste přes jaro, léto, zasunuly do pozadí a inventurním sítem neprošly. Nyní vyplouvají na povrch se všemi svými aspekty - dozrávají a my máme prostor je prakticky uchopit - sklidit a určit co s nimi dál. V následujícím čase se o ně podělit a společně je vyřešit.

S přechodem Slunce do Vah se v přírodě začíná projevovat element vzduchu. Střídáním teplých a chladných dnů se zvedá vítr, roznáší semena, zvířata migrují. Celkově je převládající energie aktivní, ale vyvažující výdej s příjmem.

CO JE DŮLEŽITé V DRUHé POLOVINĚ ZáŘí:

  • K tomu, co bylo řečeno o vynořujících se problémech výše, vám také pomůže uvědomění, že v této době se i vy, jako ta zvěř, začínáte více přibližovat k domovu. Shlukujete se v jednom místě, na zahradě při podzimní péči o ni, ale i proto, že počasí začíná být méně vlídné a máte daleko víc času se sdílet, vzájemně si pomoci.
  • A po shození slupky, opět navazujete v rodině vztahy hlubšího charakteru. Potřebujeme se navzájem k přežití, ač se nám to v dnešní době už zdá divné takhle to říct, ale je to tak.
  • Samota je tížívá a v tomto období o to více.
  • Jestliže vnímáte, že nějaký vztah by bylo třeba upevnit je na to ta nejlepší doba. Vyváženost, potlačení osobních potřeb, nabídnutí pomoci, to vše jsou atributy - nynější energie, jež tomu napomohou.
  • Jestli jste sami, tak navázat vztah, od kterého očekáváte, že přetrvá je výhodné. Bude mít daleko větší životnost něž vztah utvořený na jaře.

Měsíc září nás paradoxně omlazuje, dodává poslední vzpruhu před obdobím umírání. Když nad tím popřemýšlíte, děje se tak vždy i ve dnech před naši reálnou smrtí, kdy dochází ke zlepšení a pak přichází konec.

Na druhou stranu je to právě ochranná funkce smrti, aby vše mohlo jít dál a stav byl vyvážený, což neplatí u všech druhů žijících na zemi. Jeden druh se tomuto veškerému přirozenému řádu brání zuby nehty. Co mu to přinese? Ochrání se tak před něčím? A před čím se chrání?

Proto nemějte strach z útlumu, pádu a stagnace i ta má svoje místo. Nutí vás totiž k tomu, abyste navázali spolupráci, vyšli si vstříc, shodili všechny slupky, utvořili skupinu, stmelili rodinu, podpořili se v této menší komunitě navzájem s respektem a přijetím všech souvisejících zákonitostí, jež doženou každého, když se jim vzepře.

Všem přeji krásné září v duchu ochrany a omlazení.

Nasve

Chci Astrorozbor.

Chci výklad tarotových karet.

Sdílet na Facebooku
Kateřina Malachová

Kateřina Malachová

Astrologické poradenství Tarot Výklad karet

Nasve je odbornicí na vyprávění příběhů života pomocí vhledů, ke kterým ji vedou nejen znalosti astrologické, ale i umění výkladu tarotových karet.

Podobné články

Květen přinese změny a podnítí v nás sílu přímočarosti.

Astrologie a horoskopy Cykly Transformace Slunce, měsíc a planety Budoucnost

V tomto měsíci se můžete těšit na milníkový přechod dalšího dvanáctiletého cyklu Jupiteru z Ryb do Berana – 11. 5. 2022, který přinese mnoho nového. Začne působit zejména na osobní úroveň.

Pět bodů jak reagovat na změny a cítit se lépe

Emoce a naděje Budoucnost

Stručný a rychlý návod, jak reagovat na náhlé a nečekané změny a jak se s touto situací vypořádat.

Horoskop na dnes
Přidej si Zverokruh.cz na plochu! Přidat na plochu