Zpět na články

Květen přinese změny a podnítí v nás sílu přímočarosti.

V tomto měsíci se můžete těšit na milníkový přechod dalšího dvanáctiletého cyklu Jupiteru z Ryb do Berana – 11. 5. 2022, který přinese mnoho nového. Začne působit zejména na osobní úroveň.

Květen přinese změny a podnítí v nás sílu přímočarosti.

Svět v dlaních

1.- 9. 5. 2022

Začátek máje se ještě ponese v duchu laskavé energie konjunkce Venuše, Jupiter, Neptun v Rybách, kdy Venuši někdy kolem 10. 5. vystřídá Mars. To celé v dobrém podpořeno Plutonem z Kozoroha, který také ovlivňuje Merkur v Blížencích, a dále podkresleno konjunkcí Slunce s Uranem v Býku.

Brána pro průchod nové vitální energie je tím otevřena do kořán a řítí se k nám vysokou rychlostí.

Ve své kvalitě je ještě nezkušená, jak mladík, co poprvé spatřil mladou ženu tak jak byla stvořena, jež v něm náhle probudila zcela neznámé emoce přelívající se do fyzických vjemů. I přesto, už teď je mu jasné, že v tom, co zrovna pocítil je obsažen i jistý druh trvalosti, vychutnávajíc si onen okamžik, o kterém ví že se k němu bude chtít stále vracet.

Toto je ladění kosmické energie plynule se přelívající z bezhraniční citovosti do fyzické vášně pro naplnění vlastních představ o tom, co bychom chtěli do svého života vnést. Přičemž se otvírá otázka, jak žít život více v souladu s vlastní snovou představou rajské zahrady, se sebou, se svým životním partnerem, i když se svět okolo mění.

Dostáváme otevřenou šanci od pána osudu ponořit se do hloubek osobního stínu, kde můžeme skrze vlastní uvědomění si toho, co je v nás nemocné uzdravit vše, na co si ukážeme prstem. Od našich vlastních pochroumaných vztahů, citů, myšlenek, pošramocené víry, až po těžko uchopitelné souvislosti, které zastírají skutečnost do více zářivých barev, než jaké jsou doopravdy. A to, co uděláme v pravdě pro sebe se dále promítne do kolektivu.

Celý měsíc bude časem transformace jednoho v druhé, projevené v nespočtu možností, ke kterým máme právě teď otevřený přístup, svobodně si zvolit kam budeme svoji energii a víru směrovat. Ale zároveň s tím je také nutné uvědomit si, že jsme bytosti stojící uprostřed kruhu, cyklického života, svobodné jen z části. Je tedy žádoucí bez odmlouvání brát to semínko jaké je nám nyní vesmírem dáno. Pečovat o něj a kultivovat jej v to nejlepší možné, i když na začátku jsme měli pocit, že je to "jen" plevel či masožravá rostlina.

Pokud tedy chcete ve svém životě pocítit opravdovou změnu, která se až s časem projeví, na to je třeba se připravit, tak právě teď je čas, kdy zaséváme nová a nová semínka, a jak se jim bude dařit je jen na nás samých. Zda jsme je od vesmíru přijaly taková, jaká jsou a daly jim patřičnou lásku, aniž bychom bědovali nad tím, kolik úsilí nás to stojí a že jsme chtěli jiná.

Přání versus realita

10.- 20. 5. 2022

Nejdůležitější okamžik měsíce května je vstup 11. 5. Jupiteru do Berana. Semínko číslo jedna ve vašich dlaních!

Merkur 10.5. začíná couvat zpět z Blíženců do Býka. Opět se rozeběhne 3. 6., Slunce/Býk se 13. 5. dostává do pozice vzestupného lunárního Uzlu a stále je v dosahu Uranu na nichž 16. 5. dojde k úplňku ve štíru s jeho zatměním. S tím bude pomalu sílit nejprve konfliktní vazba od Saturnu/Vodnář a posléze ta pozitivní od Pluta v Kozorohu. Vzápětí na to se 15. 5. Venuše v Beranu dostane do konjunkce se Chíronem.

Už v předešlých dnech se vlivem zpomalujícího Merkuru celkové dění začalo přibržďovat až se zcela zastavilo. S tím nadchází čas retrospektivy, prostřednictvím které se pomalu dostaneme zpět na začátek důležitého sdělení, o kterém jsme už v minulosti přemýšleli v souvislosti s ukotvením vlastní stability domova. Pokud jsme něco opomenuli máme možnost to opravit a pokud ne tak jen dobře.

Merkur bude ve svém zpětném chodu přecházet přes Slunce a z velké části oné doby bude od něj spálen, což pro nás znamená že logiku věci bude zastírat vlastní potřeba ega. Kdy ona semínka, jež byla zaseta začnou trpět suchem. Bude třeba dát si pozor na to co příliš vyžadujeme, aby se dělo.

Až bude v srdci Slunce, které už je ve znamení Blíženců, k čemuž dojde 22. 5. tak s tím nadchází i chvíle prozření.

Pochopení podstaty souvislostí a napojení se na vlastní záměr, jen vám danou dovednost. Je tu možnost vytáhnout odtud zcela nové informace, které mohou mnohé odkrýt ve vašem pohledu na to, jak se dají do budoucna věci změnit k lepšímu.

K čemuž přispěje i pár dnů, kdy budeme vnímat určitý druh vnějšího nátlaku až fyzického ohrožení pramenící z projevů vlastní i cizí tvrdé vůle, zejména okolo úplňku. Boje s konkrétní realitou jak mečem, tak i slovem. Budeme se tak častěji dostávat do různých sporů zákonnosti daných pravidel a pochybným řádem, mající za úkol dát nám významnou lekci v tom, jak se starat o právě vzcházející semínko nových časů. Příštích dvanácti let představující novou naději.

Konkrétní realita vás tak donutí více se zamyslet nad smyslem veškerého osobního konání.

Zároveň s čímž se otevřou staré rány, vlastních slabostí a odhalí se místa povrchní citovosti ve vztazích obecně i v lásce. Ovšem když budete opravdově chtít, bude vám na daném záležet, můžete to vlastní upřímností k sobě i druhému změnit a zvrátit dění. Projevíte-li to co chcete v té samé nahotě okamžiku, kdy chlapec poprvé spatřil nahé tělo mladé ženy na samém začátku.

Jenže bylo by mýlkou myslet si, že vztah, který není založen na pravdě najednou jí bude, spíše naopak, a tak dojde ke kolektivnímu pročištění. Rozchodům i k zpětným návratům a uzdravením. Činy, které budou jen plytkým chvástáním jím také zůstanou a jedinec může také počítat s tím, že dostane za to za uši.

Buďme tedy k sobě upřímní a pravdiví, snažme se více o to, i přes danou bolest, odstranit ten hnis, zášť mezi sebou. Použijme tohle naštvání zdravě. Na ty, co tahají za nitky, co zůstávají jen stínovou hrou dění a vysílají za sebe nevinné pěšáky.

Opravdoví bojovníci

21.- 30. 5. 2022

Celá velká konjunkce Marsu, Jupiteru, Neptunu, která je ze dvou částí již v Beranu, Mars tam vstupuje 25. 5., je vrcholem trojúhelníku geniality, jež spojuje trigon Slunce, Merkuru v Blížencích k Plutu v Kozorohu. Na konci měsíce 29. 5. se Venuše přesouvá do Býka a 30. 5. bude nov v Blížencích.

Tento vliv vlastního odhodlání podívat se věcem na kobylku dává na konci měsíce možnost rozkrýt více než jednu záhadu daného bytí a věcí dějících se okolo vás. Přijít na to proč se něco děje tak jak se děje a jak na to můžu lépe reagovat. Tak aby to dávalo nějaký smysl.

A i když budeme tlačeni silou konkrétních ne příliš přívětivých podmínek pro život do kouta, máme na své straně schopnost proniknout k podstatě, k samotnému kořenu a srovnat se s vším tím co nám osud v poslední době přivál do cesty.

Tudíž pokud něco ukončíte, třeba vztah, který už byl polomrtvý snáze se s tím i vyrovnáte. Objevíte v sobě zcela novou sílu bojovníka za lepší ideu, jež je univerzální vírou, inspirující k lásce, ke všemu, co musíte vykonat za další a další složité kroky, abyste se přiblížili svému cíli. Jen pozor na to, aby vás nepřepadla chuť i tak to dát druhému sežrat.

Bude to vskutku zajímavý a zlomový měsíc.

V jehož konci se ukáží další složitosti vzájemné spletitosti vztahů mezi lidmi, k zemi, v které, a na které žijeme, v tom, co pro to všechno děláme dobrého i špatného. Ve snaze zbourat staré limity násilím, manipulací a citovým vydíráním. Že když jeden neudělá, co chce druhý bude čelit následkům a zlobě tvrdšího a bezcitnějšího hráče.

Mars v konjunkci s Jupiterem v Beranu jsou opravdoví bojovníci za to v co věří a jen tak se před něčím nezastaví, naštěstí nejsou nijak narušeny jinou planetou a měla by se projevit jejich lepší tvář v ochraně vzklíčeného semínka.

Nasve

Chci mít svůj ASTROrozbor

Chci mít svůj výklad karet

Sdílet na Facebooku
Kateřina Malachová

Kateřina Malachová

Astrologické poradenství Tarot Výklad karet

Nasve je odbornicí na vyprávění příběhů života pomocí vhledů, ke kterým ji vedou nejen znalosti astrologické, ale i umění výkladu tarotových karet.

Podobné články

V březnu se ocitneme v zajetí sil vysokých ideálů

Astrologie a horoskopy Slunce, měsíc a planety Budoucnost Společnost

Jakou kvalitu bude mít měsíc březen z astrologického pohledu a co lze očekávat za události.

Zrenovuj, seřiď a získej maximum

Astrologie a horoskopy Budoucnost

Jaká bude převažovat kolektivní atmosféra v říjnu? Astro okénko vám dá odpověď.

Horoskop na dnes
Přidej si Zverokruh.cz na plochu! Přidat na plochu