Zpět na články

Zastavení se Saturnem

Možná mě toto téma napadlo z důvodu, že již podruhé v tomto roce tranzitní Saturn přechází nad Merkurem v mém nativním horoskopu, který stojí na 29,6 st. kozoroha.

Zastavení se Saturnem

Možná mě toto téma napadlo z důvodu, že v loňském roce tranzitní Saturn opakovaně přecházel nad Merkurem v mém nativním horoskopu. Od března do června nad ním stál v rozmezí 1 stupně. Již předem jsem byla zvědavá, jak se bude projevovat jeho působení, které je popisované v literatuře jako omezení pohybu, zpomalení, samota, soustředění na jednu věc atd. Merkur, jako planeta mládí, pohybu, komunikace a myšlení by vlivem Saturna měl tedy dost trpět samotou nebo zpomalením.

Začátkem března, když Saturn přecházel a později stál nad nativním Merkurem, nastala omezení, spojená s Covid 19. Možná i tím, že Saturn současně tvořil přesný trigon na nativní Jupiter, tak nějak jsem si uvědomovala, že jsou ta omezení potřebná a příliš mě to nestresovalo. V té době jsme také řešili rozdělení pracovních povinností, spojených s péčí o starou babičku (Saturn představuje i staré lidi) a tak jsem s mým Merkurem pod vládou Saturna (v tranzitu i v nativitě) vytvořila tabulku co, kdy, kdo, bude dělat. Přijetím a naplánováním těchto povinností se rázem všichni uklidnili a každý jel podle plánu. Zrovna tak jsem se v rámci lockdownu začala víc věnovat studiu jak lékařské astrologie tak starých astrologických knih a připomněla si, kolik se toho ještě můžu naučit od astrologických autorit (Saturn).

Tak jsem s odstupem času pochopila, že ta omezení díky tranzitu Saturna, nejsou někdy až tak na škodu, spíš záleží jak se k nim stavíme.

Sdílet na Facebooku
Jana Vavřínová

Jana Vavřínová

Zdraví v horoskopu Astrologické poradenství Zahradničení s hvězdami

Poskytuji služby v oblasti astrologického poradenství. Zpracovávám horoskopy nativní, progresivní, partnerské, okamžiku atd. Snažím se skrze horoskop osvětlit Vaše momentální nastavení, abyste pochopili situace, které se Vám právě dějí.

Podobné články

Na vlastní kůži

Všechny prožité události v nás zanechají otisk, který nás formuje

Láska prožitá v péči a sentimentu

Slunce, měsíc a planety

Venuše je představitelkou ANIMY, MILENKY, LÁSKY, UMĚNÍ… SLABOSTI, POVRCHNOSTI… a znamení, v kterém se právě nachází, jež je RAK od 2. 6. – do 27. 6. 2021 nám naznačuje, jakým způsobem se...

Horoskop na dnes
Přidej si Zverokruh.cz na plochu! Přidat na plochu