Zpět na články

Jak (a proč) se naučit astrologii?

Jenom ten, kdo se v astrologii opravdu vyzná, může pochopit všechny možnosti, které mu osud nabízí. Pojďte se do toho pustit a naučit se o astrologii víc. Sami na sobě, sami pro sebe.

Jak (a proč) se naučit astrologii?

Většina lidí je - až na nějaké dobrodružnější povahy - zvídavá, co se týká jeho vlastního života. Lidé se snažili odedávna zjistit, jaký bude další rok kvůli úrodě, osobní bezpečnosti a samozřejmě také kvůli svému vlastnímu štěstí. Zvykli si přitom dívat se na oblohu na postavení Slunce, Luny, hvězd a naučili se posléze tyto věci spojovat. Tak vlastně kdysi vznikla astrologie a od té doby se neustále vyvíjí, doplňuje a zpřesňuje.

Nacházíme se na jednou z vrcholů civilizace, možná již těsně za jeho vrcholem. Překotný vývoj moderních technologií dal samozřejmě podnět i k nevídanému rozmachu astrologie. Vždyť díky počítačům se přece astrologem může stát prakticky každý!

Ano opravdu stačí zadat pár základních údajů do astrologického programu a ten vám vyplivne počítačový výklad. Rozbor postavení planet, aspektů, výklad jednotlivých domů...Přesto však tento postup není to, s čím by se člověk dokázal ztotožnit a co by dokázalo život správně nasměrovat. Jednotlivé odstavce si často zcela odporují a celkový výsledek je roztříštěný a nejasný. Ani v jedenadvacátém století technika nezmůže úplně všechno a lidský faktor může být v této chvíli to nejdůležitější.

Kdo jednou navštívil zkušeného astrologa s praxí, ví že astrologie je dobrou metodou, jak nahlédnout hlouběji do našich životů i duše. Dá se srovnat například se sezením u psychologa nebo psychoterapeuta, ovšem s tím rozdílem, že astrolog do vás velmi dobře vidí i bez předchozích testů, které byste u něj museli vyplňovat a hlavně dokáže vám vysvětlit, jakým způsobem se váš život může ubírat...

Pokud někomu podobné sezení pomohlo, určitě bude chtít navštěvovat astrology častěji. Nebo ještě lépe - zatouží, aby se v horoskopu znal stejně dobře jako on. Koupí si jednu knihu, druhou, třetí, poměrně rychle se naučí orientovat ve znameních, leccos možná pochopí i o aspektech nebo planetách. Jenže většinou to pořád nebude ono. Stále se to bude podobat spíše tomu počítačovému výtahu..

Nejde totiž jenom o to vměstnat do hlavy různé knihy a vědomosti, jako spíš odhadnout jak to bude, když si například dva odlišné vlivy odporují. Který z nich zvítězí a proč? Je pro ně v dané chvíli lepší změnit zaměstnání nebo se raději držet toho stávajícího? Budu mít dobré podmínky pro to, abych si nyní pořídil bydlení? A jak to bude za pár let, zvládnu dál splácet hypotéku?

Rozdíl v pohledu či řekněme, přímo ve vědomostech a zkušenostech je tu podobný, jako když se naučíme několik základních frází a pojedeme na dovolenou do Anglie. Tak tváří v tvář rodilému mluvčímu asi jen stěží budeme na úrovni konverzovat třeba o našich politických názorech. S astrologií je to stejné, jako když se učíme cizí jazyk nebo hrát na hudební nástroj. Chce to prostě svůj čas, ale také cvik.

Pak vás může napadnout dobré řešení. Přihlásím se na astronomický kurs nebo dokonce školu! Zde většinou získáte informací více a někde máte i možnost občas diskutovat. Stále z vás však ještě astrolog nebude, pokud do toho nevložíte vlastní píli. A ještě je tu jedna velmi důležitá ingredience - nezačnete s vlastní praxí. Jenže tu astrologické školy většinou nenabízí. Sedíte na přednášce, zapisuje si, a sem tam se můžete i na něco zeptat. Ale když se pak budete doma sami pokoušet rozebrat nějaký horoskop, nikdo vám neporadí, jestli je to správně nebo ne.

Astrologická škola Moderní astrologie na to jde trošku jinak. Rovnou vás totiž hned od prvního semináře do té praxe hodí. Informace dostanete samozřejmě také a že jich bude hodně! Ke každému semináři zcela nová skripta s kompletními fakty na dané téma. A nejsou opsané z jiných knih... Studenti se však již od prvního semináře učí rozboru na svých vlastních horoskopech, kde je pro ně zřejmá zpětná vazba. A protože na semináři nejsou sami, proberou tak během jednoho dne hned několik horoskopů z pohledu daného tématu. Nácvik práce na počítači s astrologickým programem je pak samozřejmostí, protože astrologům hodně usnadňuje práci.

22. ledna 2022 otevírá astrologická škola Moderní astrologie již 15. ročník studia. Přidat se můžete i vy, třeba formou webináře z pohodlí vašeho vlastního domova. Stačí se jenom přihlásit. Podrobnosti najdete na stránkách astrologické školy. https://www.moderniastrologie.eu/

Sdílet na Facebooku
Alena Bratková

Alena Bratková

Astrologické poradenství Výuka astrologie Homeopatie Automatická kresba Výklad snů

Astrologické poradenství - osobně v Brně, Praze nebo na dálku. Zkušenosti profesního astrologa za 25-letou praxi. Konstituční a akutní homeopatie. Astrologická škola Moderní a Lékařské astrologie. Kurz automatické kresby, numerologie. Výklad snů.

Podobné články

Druhé kolo prezidentských voleb

Astrologie a horoskopy Společnost

Jak může dopadnout druhé kolo prezidentských voleb? Popisy horoskopů a jejich manželek v době druhého kola voleb

Červen, čas bilance a prověrek

Astrologie a horoskopy

Tento měsíc bude přát každému otevřenému srdci zkusit něco nového. A to by jej mohlo přivést k zásadnímu poznání, že pohotová reakce ať už myšlenková nebo fyzická, na to, co život přináší...

Horoskop na dnes
Přidej si Zverokruh.cz na plochu! Přidat na plochu