Zpět na články

7 kroků jak se efektivně rozhodovat (nejen pro Váhy)

7 kroků jak se dobře a rychle rozhodovat - tipy nejen pro Váhy Jak se dobře, rychle a sebejistě rozhodovat? Rozhodování je důležitá dovednost, která ovlivňuje kvalitu našeho života. Zde je pár tipů, jak zlepšit své rozhodovací schopnosti:

7 kroků jak se efektivně rozhodovat (nejen pro Váhy)

7 kroků jak se dobře a rychle rozhodovat - tipy nejen pro Váhy

  1. Znát svůj cíl. Pokud jsme si jistí, jakého výsledku chceme dosáhnout, můžeme lépe definovat kroky k jeho dosažení.  
  2. Definovat co chceme, nebo co nechceme. Pokud se cítíme ztracení a nejistí, co vlastně chceme, můžeme vyzkoušet zaměřit se na to, co nechceme. I to je určitý cíl a požadovaný výsledek. Klubko začneme rozmotávat od bodu co určitě nechceme a jaké kroky podniknout proto, aby k tomu nedošlo. 
  3. Hledat a analyzovat různé možnosti. Můžeme použít různé metody, jak generovat možnosti, jako je brainstorming, SWOT analýza atd.
  4. Vyhodnotit reálná rizika a důsledky. Můžeme se zeptat sami sebe: Jaká je pravděpodobnost, že se stane to nejhorší? Co je konkrétní nejhorší riziko a jakým konkrétním opatřením mu lze zabránit? Jaké jsou potenciální přínosy a náklady našeho rozhodnutí? Jak by naše rozhodnutí ovlivnilo nás i ostatní?
  5. Hledat zpětnou vazbu a radu. Není nic špatného na tom, že požádáme o pomoc nebo názor ostatní, kteří mají více zkušeností nebo odbornosti v dané oblasti. Skvělým pomocníkem v této fázi je astrologický výklad. https://www.pavla-kopalova.cz Nicméně, konečné rozhodnutí by mělo být stále naše. 
  6. Určit si časový horizont, do kdy učiníme definitivní rozhodnutí. Např. do konce měsíce, roku atd. Důležité je konkrétní datum. Po tomto datu již rozhodnutí neměnit.
  7. Pokud je již rozhodnuto, je nutné postupovat vpřed, dle stanoveného plánu. Nevracet se do rozhodovací fáze a “nepřehrabovat se” stále dokola v tom, “co by bylo, kdyby”. Z případných chyb se poučit, ale hledět do budoucnosti a jít dál!

Přeji samostatné a úspěšné rozhodování!


 

Sdílet na Facebooku
Pavla Kopalová

Pavla Kopalová

Astrologické poradenství Partnerský horoskop

Věnuji se klasické astrologii a technikám osobního rozvoje. Astrologii jsem vystudovala ve Škole klasické astrologie vedené Ing. Richardem Stříbrným a Ing. Zdeňkem Bohuslavem.

Podobné články

7 tipů pro Váhy - jak využít své silné stránky

Astrologie a horoskopy

Váhy jsou vzdušné znamení, které je spojeno s planetou Venuše. Jsou to lidé, kteří milují harmonii, krásu, umění a spravedlnost. Mají smysl pro estetiku a diplomacii. Jsou společenské, družné a přátelské . Nicméně, mohou být také nerozhodné, váhavé, závislé na druhých a povrchní.

Zdolání panické ataky

Emoce a naděje

V poslední době se zamýšlím nad příčinami, které spouští panické ataky nebo úzkosti a nad možností jak je zpracovat nebo jim předejít.

Horoskop na dnes
Přidej si Zverokruh.cz na plochu! Přidat na plochu