Zpět na články

Sebehodnota - 5 tipů jak si zvýšit sebevědomí

5 tipů jak nastartovat svůj potenciál a začít si více věřit. Každý člověk má svou hodnotu. Občas však na své cestě zabloudíme tak, že si přestáváme věřit, ztrácíme cíl, nevíme kudy kam, nevíme, co vlastně chceme.

Sebehodnota - 5 tipů jak si zvýšit sebevědomí

Každý člověk má svou hodnotu. Občas však na své cestě zabloudíme tak, že si přestáváme věřit, ztrácíme cíl, nevíme kudy kam, nevíme, co vlastně chceme.

Z astrologického hlediska může mít tato situace více příčin. Významnou roli hraje predispozice v nativním horoskopu, která se díky disharmonickým tranzitům aktivuje a případně ještě zesílí. Na životním křižovatce se však náhle může ocitnout i silný a jinak sebevědomý člověk. Děje se to zpravidla během období Saturnových cyklů, kdy jsme podrobování nelehkým životním zkouškám, je nám nastaveno zrcadlo pravdy, nebo za tranzitů Neptuna, kdy dochází k pomalému rozpouštění našeho ega. Významným "transformátorem" bývá také Pluto, který působí sice pomalu, ale vytrvale nás tlačí ke změně.

Příčin může být mnoho - od zdravotních problémů, rodinných dramat až k finančním krizím. Podívejme se, jaké postoje nám mohou téměř okamžitě pomoci více si věřit a cítit se lépe.

  1. Zpomalit. Poodstoupit od časového tlaku, nenechat se uštvat. Zbrklost nahradit větší rozvahou, začít jednat vědomě. Můj čas má určitou cenu.
  2. Přiznat si realitu, podívat se pravdě do očí, přestat mít z pravdy strach a zjistit můj výchozí bod.Tam, kde se nyní nacházím, to je start pro nový začátek.
  3. Začít pravidelně sportovat, hýbat se a chodit do přírody. Endorfiny fungují spolehlivě.
  4. Začít se aktivně zajímat o zdravý způsob stravování. Vyzkoušet nové recepty, nakoupit zdravé suroviny. Konzumovat kvalitní potraviny a systematicky vyřazovat ty nekvalitní. Přestat kouřit a pít alkohol.
  5. Psát si každý den seznam úkolů a vždy si odškrtnout, co mám již hotovo. Postupně seznam úkolů rozšiřovat o dlouhodobější plány a cíle.

Pokud zavedeme výše uvedené body do života, máme šanci prolomit pomyslný začarovaný kruh a nastartovat změnu k lepšímu. Musíme však vytrvat a nový cíl podložit systematickou prací na sobě, aktivním přístupem a disciplínou. Nestačí pár dní, ani týdnů. Nové návyky je třeba si pevně osvojit. Odměna stojí za to!

Sdílet na Facebooku
Pavla Kopalová

Pavla Kopalová

Astrologické poradenství Partnerský horoskop

Věnuji se klasické astrologii a technikám osobního rozvoje. Astrologii jsem vystudovala ve Škole klasické astrologie vedené Ing. Richardem Stříbrným a Ing. Zdeňkem Bohuslavem.

Podobné články

7 tipů pro Váhy - jak využít své silné stránky

Astrologie a horoskopy

Váhy jsou vzdušné znamení, které je spojeno s planetou Venuše. Jsou to lidé, kteří milují harmonii, krásu, umění a spravedlnost. Mají smysl pro estetiku a diplomacii. Jsou společenské, družné a přátelské . Nicméně, mohou být také nerozhodné, váhavé, závislé na druhých a povrchní.

Dnešní horoskop pro všechna znamení - čtvrtek 27. 4. 2023

Astrologie a horoskopy Emoce a naděje Tarot a výklad karet

Náhled do tarotu nejen v oblasti zdraví, zakončen afirmací pro úspěšný den.

Horoskop na dnes
Přidej si Zverokruh.cz na plochu! Přidat na plochu