Zpět na články

Druhé kolo prezidentských voleb

Jak může dopadnout druhé kolo prezidentských voleb? Popisy horoskopů a jejich manželek v době druhého kola voleb

Druhé kolo prezidentských voleb

horoskop Andreje Babiše

Pojďme se nejdříve podívat na horoskopy dvou hlavních aktérů a jejich možnosti dané v čase. Nejdříve na Andreje Babiše, který se na naší hospodářské a politické scéně vyskytuje již dlouhou řadu let. Jeho horoskop můžeme sestrojit i se systémem domů, protože je známa jeho hodina narození. Netuším ovšem, zda se čas narození objevil (unikl) někde v souvislosti s tím, že sám Babiš využívá služeb astroložky ze svého okolí nebo zda se jedná o rektifikaci (upřesnění) některého z našich astrologů.
Horoskop odráží, že se jedná o velmi aktivního, pracovitého a úspěšného muže, který má i dlouhodobou přízeň široké veřejnosti. Většina jeho planet se nachází v horních domech horoskopu a Luna a Neptun, které souvisejí s popularitou, jsou v 10. domě společenského úspěchu a prestiže. Naproti tomu Slunce a Merkur v 9. domě potvrzují, že by se byl schopen kvůli své kariéře usídlit v zahraničí. Domov, rodina nebo jeho vlast pro něj nejsou prioritou.
Je to velmi racionální a pragmatický člověk, za kterým jsou vidět výsledky jeho práce (silné obsazení země a Mars v prvním domě ve vytrvalém a cílevědomém znamení kozoroha). Jedná se však současně o velmi emotivního jedince, který své pocity většinou skrývá a snaží se je mít pod kontrolou (čtyři planety ve vodních znameních, z toho Jupiter v raku je v konjunkci se studeným Uranem a Luna ve štíru v konjunkci se Saturnem). I když má na všech oficiálních fotografiích na tváři široký úsměv, naživo přes dobře míněné rady jeho mediálního týmu velmi často vybuchne a emoce tak převáží racionální uvažování. Ostatně slovenský temperament, bližší maďarskému je tím proslulý.
Hodně charakterových vlastností pozná psycholog podle toho, jak se člověk obléká nebo jak si upravuje tvář. Ležérní způsob oblékání bude jistě sympatický obyčejným lidem, kteří nepotřebují být dobře oblečení v zaměstnání, nemají na kvalitní nebo značkové oblečení a nesnaží se svou úpravou zaujmout nějaký protějšek.
Andrej Babiš má však dostatek prostředků a pohybuje se ve společenské vrstvě, kde se upravenost považuje za normu. Jeho styl oblékání, který se někdy zdá bližší bezdomovcům než vrcholovému politikovi ukazuje, že se snaží zaujmout nejchudší vrstvy obyvatelstva, ale že je také povznesen nad obvyklá pravidla společenského chování, mnoho věcí ve svém životě nestíhá a žije v neustálém stresu a chaosu. Není divu, protože si ukousl opravdu velký koláč a není v silách jednoho člověka ošéfovat a dohlédnout opravdu na vše: správu osobního majetku v hodnotě stovek miliard nebo politické funkce.
Chaos odráží i kvadrát Neptuna s Venuší na konjunkci Jupiter - Uran. Vysoké a čisté ideály, které hlásá, jsou tak v rozporu s reálnými možnostmi i dostupnými financemi, zejména pokud se jedná o majetek svěřený nebo zapůjčený (Jupiter s Uranem se nacházejí v osmém domě). Lidé s těmito aspekty pak mají často finanční problémy, protože jedou takzvaně na dluh. Ostatně není žádným tajemstvím, že některé jeho firmy jsou značně zadlužené a bez velkých dotací by rychle spadly do červených čísel.
Tyto kvadráty hovoří také o kličkování a marném hledání správné cesty a životní filozofie. Ostatně i politické názory pana Babiše se značně změnily od dob jeho nástupu na politickou scénu. Dnes se - ač sám miliardář - prezentuje jako zastánce nejchudších vrstev lidu.
Trumfovým esem jeho horoskopu je silné postavení Pluta ve lvu v široké konjunkci se Sluncem. Toto spojení ukazuje na sebevědomého vůdce, zvyklého nikoliv naslouchat, ale druhým poroučet. Touhu po moci ostatně prozrazuje i úprava jeho obličeje a vousú.

horoskop Petra Pavla

U Petra Pavla není známa hodina narození, i když vzhledem k jeho povolání a dosaženým úspěchům můžeme usuzovat spíše na časy kolem poledne. Horoskop sestrojený pro tento čas by smysluplně posílil i vlastnosti, které považuje za důležité a to je řád a pořádek. Disciplína i odpovědnost jsou ve vojenské profesi nezbytné a jsou již dány jeho postavením Saturna v kozorohu, který je v tomto znamení nejvíce z celého zvěrokruhu ochoten respektovat pravidla. Pavel má ale v horoskopu konjunkci Saturn s Jupiterem, ke které dochází jednou za 18 let a ukazuje na umírněnost, rozvahu a schopnost se rozvíjet v souladu s podmínkami tak, aby hospodář nezkrachoval.
Slunečním znamením je štír, který má hned tři planety v tomto znamení. Slunce v konjunkci s Neptunem prozrazuje velkou míru empatie a schopnost začlenit se do větší skupiny. Dává člověku i silné sociální cítění a můžeme jím odůvodnit i jeho dávný vstup do KSČ, i když ten byl především nezbytně nutný pro jeho vojenskou kariéru.
V sextilu s Plutem je jeho sebevědomí pevné, ale rozhodně ne přehnané. Takový člověk ví co může a neprahne po moci. Mars ve štíru můžeme dát do souvislosti s jeho vojenským povoláním. Jedná se většinou o neohrožené jedince, kteří nemají strach zasáhnout, když je to nutné. Mars nepřijímá žádné agresivní aspekty, takže nemá potřebu být útočný nebo někoho zbytečně ohrožovat.
Konjunkce Venuše s Merkurem ve znamení vah svědčí o schopnosti plynně hovořit a vybrat k tomu ta správná slova. V sextilu s Lunou jdou jeho myšlenky v souladu s jeho pocity a gesty, nemusíme se tedy obávat, že by si něco jiného myslel a něco jiného hovořil.
Bezchybný styl oblékání potvrzuje, že respektuje společenská pravidla a dokáže se jim podřizovat, což bylo ostatně v jeho profesi a na tak vysokém postu zcela nezbytné. úprava obličeje je v souladu s tím, že se jedná o citlivého člověka, který je však rezervovaný a své soukromí si ponechává pro sebe. I když působí chladným a nepřístupným dojmem, právě v soukromí a v kontaktu s blízkými osobami dokáže být pozitivní a občas překvapivě i zábavný.
Motivem jeho prezidentské kandidatury nejsou peníze ani moc, jako spíš snaha přispět k tomu, aby stát a veřejný prostor fungoval podle jasně daných pravidel, jako moudrý hospodář spravedlivý ke všem.

Čtenáře však bude více zajímat, jak si budou stát kandidáti ve druhém kole prezidentských voleb.
Pan Babiš nic nezanedbal a svou kampaň začal neoficiálně výjezdy po krajích ve své dodávce již na jaře. Vzestup a pád jeho kariéry za posledních 10 let kopírují dlouhodobé tranzity planet, které ho vynesly do nejvyšších míst, ale nyní už mu nepřejí na plných 100%.
Schopnost udržet získané pozice však v horoskopu souvisí například se Saturnem. Ten se sice nachází v dobrých aspektech, ale jinak ve zcela zničujícím postavení ve štíru, v konjunkci s Lunou také s černou lunou. Dá se popsat jako dům postavený na chabých základech, například na močálu. Dá se očekávat, že v dalších letech se jeho pozice bude nadále hroutit a některé své projekty - firmy - bude nucen redukovat.
Oba kandidáti mají planety ve znamení vah a štíra na velmi podobných stupních, které dobře zapadají i do horoskopu naší republiky sestrojené pro rok 1918. Už proto jsou jejich pozice ať už prvním nebo ve druhém kole vyrovnané. I když volební preference v současné době jednoznačně vyzdvihují generála Pavla, jeho případné vítězství rozhodně nemusí být zdrcující.

Andrej Babiš má stále dobré podpory tranzitujících planet, především Urana na Slunce a Merkur v panně, v době voleb i od Saturna na Neptun, který signalizuje i míru jeho popularity. Také progresivní horoskop posiluje jeho energii, pragmatičnost i úspěšnost. Vlivy jsou však příznivější na jeho právní, ekonomickou a majetkovou sféru, nikoliv na jeho schopnost být pro druhé autoritou.

U pana Pavla naopak zaznamenáváme v této sféře vzestup. Tranzitní Pluto nad Jupiterem podporuje schopnost prosadit svou životní filozofii a získat tak v očích druhých lidí postavení člověka, kterému lze věřit a který je schopen druh vyvést z nesnází ( tranzitní Pluto nad nativním Jupiterem a progresivní planety v trigonu s nativním Plutem). Progresivní Luna nad jeho Sluncem a Neptunem mu tak zajišťuje maximální možnou míru popularity a dává i o něco větší šance na zvolení než je tomu u jeho protikandidáta.

A co se dá odhadnout z horoskopů manželek obou hlavních protagonistů?
Monika Babišová se pozornosti nebojí, ostatně je na ni zvyklá a ráda se na veřejnosti ukazuje. Osobní atraktivita a oblékání jsou na jejím životním vrcholu. Manželka miliardáře má ostatní po dlouhé roky neomezený rozpočet k tomu, aby si pořídila to nejluxusnější oblečení a byla v péči nejlepších kosmetických salonů. Její horoskop však bez znalosti hodiny narození neprozradí v současnosti víc, než že si užívá pozornosti lidí a médií na volebních mítincích. Negativní pozornost médií v uplynulých letech jí samozřejmě nebyla po chuti, ale tento vliv je již pryč a v budoucnu spíše upadne do zapomnění.

Pro Evu Pavlovu by prohra jejího manžela nebyla žádnou tragédii. Pochopitelně by byla jen zklamaná, protože svého manžela podporuje i je s ním velmi dobře sladěná. Progresivní novoluní, které se jí v horoskopu tvoří, ukazuje na nové začátky a dobrý životní obrat. I když má vlastní kariéru v rámci zastupitelstva místa bydliště, bezpochyby bude schopná vyměnit ji za statut reprezentující manželky. Svým stylem, nenápadnou elegancí a přitom skromností si může získat oblibu i širších vrstev lidu (tranzitní Neptun v trigonu na nativní Merkur a Lunu).

hlavní obrázek - zdroj: můj rozhlas.cz

Sdílet na Facebooku
Alena Bratková

Alena Bratková

Astrologické poradenství Výuka astrologie Homeopatie Automatická kresba Výklad snů

Astrologické poradenství - osobně v Brně, Praze nebo na dálku. Zkušenosti profesního astrologa za 25-letou praxi. Konstituční a akutní homeopatie. Astrologická škola Moderní a Lékařské astrologie. Kurz automatické kresby, numerologie. Výklad snů.

Podobné články

Sportem ku zdraví..

Společnost

Ale každý podle svých vrozených schopností a aktuální konstelace!

V březnu se ocitneme v zajetí sil vysokých ideálů

Astrologie a horoskopy Slunce, měsíc a planety Budoucnost Společnost

Jakou kvalitu bude mít měsíc březen z astrologického pohledu a co lze očekávat za události.

Horoskop na dnes
Přidej si Zverokruh.cz na plochu! Přidat na plochu