Zpět na články

Jací by měli být: astrolog, kartářka, léčitel

Podstatou umění výkladu karet, horoskopů, numerologie nebo jakéhokoli poradenství je 1. vcítění do druhého člověka. K tomu potřebuje vykladač jednak znát něco o lidech, což může být trošku problém, pokud nemá vrozený vnitřní cit anebo není starší než 40 let. S vyšším věkem přichází umění empatie u zhruba poloviny lidí přirozeně na základě zkušeností.

Jací by měli být: astrolog, kartářka, léčitel

Daleko důležitějším uměním při výkladech a při poradenství obecně je 2. schopnost odfiltrovat vlastní osobnost, zbavit se předsudků, být nezaujatí, neutrální, zbavit se pýchy a potřeby s druhými manipulovat, kterou v sobě přirozeně má každý člověk, ať už si to uvědomuje nebo ne, ať už si to připustí nebo ne. K tomu, aby se poradci toto vše podařilo, se potřebuje vyznat sám v sobě a na sobě pracovat.

Možná se sami vykládáním karet, horoskopů nebo léčitelstvím zabýváte, možná jste laik, avšak chcete někoho navštívit a nevíte, pro koho se rozhodnout. Následujících pár bodů je určeno hlavně těm, kdož sami druhým radí, jistě ale pomohou i těm, kdož si rádi - nebo i neradi, pod tlakem osudu - nechávají poradit.

Jaké vlastnosti by měl mít poradce:

# Odstup. Jakékoliv problémy je třeba hodnotit zcela bez emocí. Máte-li radit někomu z vašich blízkých a jste na jeho životě jakkoliv zainteresováni, vzdejte se věštby anebo varujte takového tazatele, že nemusíte být objektivní. Nesrovnávejte své osobní zážitky se situacemi tazatelů.

# Zdravá sebekritika. Každý člověk má občas potřebu s druhým manipulovat. Je to přirozená lidská potřeba. Nikdo nejsme jiní. Buďte si toho vědomi, ani vy sami nejste jiní, opravdu ne - i když se domníváte, že jiní jste. Právě schopnost připustit si to je tím nejcennějším.

# Ještě jednou sebekritika. Můžete se mýlit, nemusíte tazateli rozumět, můžete mít zrovna ten den mizernou náladu. Ne vždy se věštba zdaří - přiznejte si to.

# Empatie čili vcítění. Každý člověk je jiný a i po mnoha letech praxe se najde někdo, kdo vás překvapí tím, jaký je. Nepostupujte proto šablonovitě, ale hledejte v každém jeho osobnost.

# Neústupnost. Jsou lidé dobří a hledající. Ti hledající neměli štěstí a zatím nenašli sami sebe, proto zkoušejí hledat u druhých. Často je základem jejich jednání to, že se pokoušejí vnutit druhým svoji vůli. Buďte zásadoví, nenechejte si vnutit něco, co neděláte, neodpovídejte na otázku, kterou pokládáte za hloupou, nedávejte porady zdarma jen proto, že to po vás někdo chce.

# Laskavost. Lidé, kteří za vámi přijdou, mají problém. Ne vždy o něm hovoří a ne vždy o něm vědí. Jsou to ale lidé, kteří potřebují pomoci. Jednejte v jejich zájmu.

# Síla. Lidé za vámi přišli s důvěrou, že jste silnou osobností, která pomůže. Nekazte jim jejich důvěru ve vyšší síly a v silné lidi a vystupujte sebejistě; a už vůbec se s nimi nebavte o svých problémech!

# Umění mluvit. Umění mluvit a umění myslet je v přímé souvislosti. Naučte se formulovat své myšlenky, snažte se, aby vám každý rozuměl. Buďte přesní! Na každého člověka je třeba mluvit jinak, každý jinak chápe - a to ani zdaleka nesouvisí jen s inteligencí!

# Mlčenlivost. Že budete mlčet o tom, co lidé sdělili, je samozřejmé. Někdy ale musíte mlčet i před nimi o tom, co jste se dozvěděli. Mnohdy člověk ještě není na danou informaci připraven - a nemusí to být špatná zpráva, ba naopak! Jindy byste tím, že řeknete podrobnosti nebo upozorníte na určitou událost, jeho osud úplně pokazili - podstatou vývoje je mnohdy právě překvapení a bez něj to nejde.

Tyto vlastnosti je třeba v sobě vypěstovat - což ale neznamená dávat je na odiv. Daleko blíže životu a svým bližním bude každý vykladač či léčitel tehdy, když se bude tvářit "jakoby nic".

Sdílet na Facebooku
Zuzana Antares

Zuzana Antares

Tarot Výklad snů Čarodějnictví Magická poradna

Studuji skryté skutečnosti světa, magické schopnosti člověka a zákonitosti běhu věcí i našeho osudu od roku 1982. V posledních třiadvaceti letech se profesionálně zabývám poradenstvím, které mi předtím bylo koníčkem.

Podobné články

Etická pravidla výkladu osudu

Astrologie a horoskopy Budoucnost Tarot a výklad karet

Věštbou nelze odhalit celou skutečnost, pouze její určitou část. Každý poradce je schopen odhalit jinou část, proto mohou mít různí věštci různé pohledy. Každému člověku během výkladu zdůrazněte, že se můžete mýlit. Tím zabráníte nežádoucí vazbě na vaši věštbu.

Červen, čas bilance a prověrek

Astrologie a horoskopy

Tento měsíc bude přát každému otevřenému srdci zkusit něco nového. A to by jej mohlo přivést k zásadnímu poznání, že pohotová reakce ať už myšlenková nebo fyzická, na to, co život přináší...

Horoskop na dnes
Přidej si Zverokruh.cz na plochu! Přidat na plochu