Zpět na články

Tři body jak poznat osudového partnera

Jak se lépe vyznat ve vztazích? Který partner je osudový a který osudový není?

Tři body jak poznat osudového partnera

Mnoho lidí si klade tuto otázku, buď z důvodu hluboké zamilovanosti a pocitu naprostého splynutí duší se svou láskou, nebo - a to bývá zřejmě častější případ - z důvodu nefunkčního, toxického vztahu, ze kterého se nelze bezproblémově vymanit. Člověk si pak klade otázku - proč mi takový partner / partnerka vstoupil(a) do cesty, proč opakovaně potkávám stejný typ problémového partnera, nebo partnerky a proč se to děje stále dokola.

Ráda bych se v tomto článku zamyslela nad tématem partnerství z karmického hlediska.

O karmě a reinkarnaci jsem prostudovala řadu knih a materiálů. Své poznatky zde shrnu do tří zásadních bodů.

  1. Máte od první chvíle vašeho seznámení pocit, že se znáte odjakživa? Vnímáte silné a pevné pouto, hluboké porozumění a vzájemné pochopení? - Pak se s největší pravděpodobností jedná o osudového partnera. Je možné, že se znáte již řadu inkarnací a v této inkarnaci vám byl tento partner "přiřazen" buď tak zvaně "za odměnu", kvůli možnosti prožitku opravdové hluboké lásky (vzájemně se posilujete, inspirujete, pomáháte si), nebo jako pomocník, který vás podpoří v nelehkých časech životních krizí. Pokud vám osud takového parťáka přihrál do cesty, važte si ho! Další takový se již nemusí objevit.
  2. Partner může být osudový bohužel i v negativním slova smyslu. Jedná se např. o případy žen, které zdánlivě z nepochopitelného důvodu setrvávají ve vztahu s partnerem, který je ničí, chová se k nim hrubě, násilnicky, využívá je atd. Samozřejmě se tato situace týká i žen, které své partnery např. finančně využívají, podvádějí, citově vydírají atd. Pokud si partneři vzájemně a dlouhodobě emočně, fyzicky, nebo jinak ubližují, ale současně bez sebe nemohou být (i přes dramatické okolnosti, násilí, závislosti atd. zůstávají ve vztahu s problémovou osobou) jedná se s velkou pravděpodobností o karmický, čili osudový vztah. Tito partneři spolu mají zřejmě "nevyřízené účty" z minulých inkarnací. Nyní je osud svedl dohromady a nabídl jim čas i prostor, aby vše uvedli do rovnováhy. Tyto vztahy mají dramatický náboj a zpravidla se během jedné inkarnace nevyřeší. Takto spřízněné duše se nadále setkávají v následujících životech. Tento koloběh bude roztáčen stále znovu a znovu, dokud nezmoudří a neodpustí si vzájemná selhání, křivdy a šrámy na duši, mnohdy i na těle.
  3. Osudový vztah spolu mohou mít nejen partnerské dvojice. Často, ne-li vždy, prožíváme osudové vztahy (harmonické, ale i napěťové) v rámci rodiny, nebo užšího okruhu přátel. Problematický karmický vztah se pak projevuje tak, že nechápeme, proč nás blízká osoba dokáže doslova srazit na kolena tak, že trpíme. Příčinu opět hledejme v minulých inkarnacích, kde mohly být naše role obráceny. Cílem vzniklé situace je vzájemné pochopení propojenosti lidských duší, které spolu plují časem a prostorem. Z karmického hlediska zřejmě neexistuje spravedlnost a nespravedlnost, vše směřuje k rovnováze a to co vidíme dnes, není celý příběh, ale pouze jeho část.

To však neznamená, že se necháme ve vztazích utlačovat, nebo naopak budeme trápit někoho druhého. Na karmu se nelze vymlouvat. O harmonické vztahy je třeba pečovat a ty neharmonické rozumně řešit. Zamyšlení nad inkarnační souvislostí však může pomoci mezilidské vztahy lépe pochopit.

Pavla Kopalová

Sdílet na Facebooku
Pavla Kopalová

Pavla Kopalová

Astrologické poradenství Partnerský horoskop

Věnuji se klasické astrologii a technikám osobního rozvoje. Astrologii jsem vystudovala ve Škole klasické astrologie vedené Ing. Richardem Stříbrným a Ing. Zdeňkem Bohuslavem.

Podobné články

7 tipů pro Váhy - jak využít své silné stránky

Astrologie a horoskopy

Váhy jsou vzdušné znamení, které je spojeno s planetou Venuše. Jsou to lidé, kteří milují harmonii, krásu, umění a spravedlnost. Mají smysl pro estetiku a diplomacii. Jsou společenské, družné a přátelské . Nicméně, mohou být také nerozhodné, váhavé, závislé na druhých a povrchní.

Červen, čas bilance a prověrek

Astrologie a horoskopy

Tento měsíc bude přát každému otevřenému srdci zkusit něco nového. A to by jej mohlo přivést k zásadnímu poznání, že pohotová reakce ať už myšlenková nebo fyzická, na to, co život přináší...

Horoskop na dnes
Přidej si Zverokruh.cz na plochu! Přidat na plochu